Navigând pe facebook am găsit un caz, de noaptea minții, pe care am dori să-l expunem spre dezbatere  cititorilor noștri.

Mariana Valentina Găulea, este mama unui copil de numai 5 ani care a trăit o experiență traumatizantă ce a făcut-o să se întrebe pentru ce sunt plătiți unii dintre medicii de gardă ai Spitalului județean de Urgență Giurgiu. Iată în rândurile de mai jos relatarea giurgivencei:

IERI, 13.04.2021, FAMILIEI MELE I S-A ÎNTÂMPLAT CEVA ȘOCANT! BĂIEȚELUL NOSTRU, DE 5 ANI, ALEX, A FĂCUT O URTICARIE ACUTĂ. TATĂL LUI L-A ADUS DE LA ȚARĂ URGENT. LA COBORÂREA DIN MAȘINĂ, COPILUL NOSTRU NU MAI PUTEA SĂ PĂȘEASCĂ: AVEA PICIOARELE UMFLATE! DESCULȚ, FIINDCĂ NU MAI ÎNCĂPEA ÎN ADIDAȘI, PLIN DE BĂȘICUȚE ȘI PETE ROȘII ȘI PLÂNGÂND DE FRICA SPITALULUI – ACEASTA ERA STAREA COPILULUI!

DEȘI, INIȚIAL, PLANIFICASERĂM SĂ MERGEM LA BUCUREȘTI, VĂZÂNDU-L ÎN HALUL ACELA, M-AM SPERIAT ȘI AM HOTĂRÂT PE LOC SĂ-L DUCEM LA CAMERA DE GARDĂ A SPITALULUI JUDEȚEAN GIURGIU! CEA MAI PROASTĂ ȘI NEINSPIRATĂ DECIZIE!

AJUNȘI ACOLO, STUPOARE: MEDICUL DE GARDĂ DE LA PEDIATRIE ERA PE SECȚIE, DAR NU PUTEA COBORÎ!!! EXPLICAȚIA A FOST UNA RIDICOLĂ, JENANTĂ ȘI CONFUZĂ, CEVA DE GENUL CĂ, PÂNĂ LA ORA 19:00, CIRCULĂ PACIENȚII BOLNAVI DE COVID ȘI CĂ, PRIN URMARE, DOAMNA DOCTOR NU POATE VENI DECÂT DUPĂ 2 ORE (ERA ÎN JUR DE ORA 16:30)!!!

AM CREZUT CĂ MOR, CĂ MĂ SUFOC ȘI CĂ ÎMI POCNEȘTE CEVA LA CAP! VĂ DAȚI SEAMA, MĂ AFLAM CU UN COPIL MIC INTR-UN SPITAL JUDEȚEAN, LA CAMERA DE GARDĂ, MEDICUL SPECIALIST ERA IN CLĂDIRE, DAR AVEA SĂ-L VADĂ DUPĂ 2 ORE ȘI JUMĂTATE! MOTIVUL: NICIUNUL ÎNTEMEIAT! ÎN CE FEL DE ȚARĂ TRĂIM? CINE O POPULEAZĂ?

AM IEȘIT DE ACOLO PLÂNGÂND ÎN HOHOTE ȘI ȚIPÂND DE DISPERARE! AM CREZUT CĂ NU E ADEVĂRAT CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ LA SPITALULUI JUDEȚEAN GIURGIU, UNITATEA MEDICALĂ DIN ORAȘUL ÎN CARE TRĂIESC DE-O VIAȚĂ!

AM PLECAT URGENT LA BUCUREȘTI, LA U.P.U. „MARIA CURIE”. ÎN 40 DE MINUTE ERAM ÎN SPITAL! ACOLO, PROFESIONIȘTI! S-AU OCUPAT DE ALEX EXEMPLAR! ÎN CÂTEVA ORE, BĂIATUL ERA PUS PE PICIOARE, IAR, LA MIEZUL NOPȚII, AJUNGEAM ACASĂ!

ADUC MULȚUMIRI DIN SUFLET MEDICILOR BUCUREȘTENI DEDICAȚI PROFESIEI LOR, DR. SPIREAC LOREDANA ȘI DR. CORDUNIANU ALEXANDRU! S-A OCUPAT DE BĂIAT ȘI O DOAMNA ASISTENTĂ FOARTE DRĂGUȚĂ, AL CĂREI NUME NU ÎL CUNOSC, DIN PĂCATE!

CÂT DESPRE U.P.U. GIURGIU – PEDIATRIE, SĂ TE FEREASCĂ DUMNEZEU!

DOMNULE DIRECTOR AL SPITALULUI DIN GIURGIU, MĂ ÎNDOIESC CĂ REGULAMENTUL SPECIAL DE PANDEMIE SPUNE CĂ DOCTORII TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ “SECHESTRAȚI” PE SECȚIE CÂTEVA ORE PE ZI, TIMP ÎN CARE, LA CAMERA DE GARDĂ, MICUȚII PACIENȚI ÎȘI POT ÎNRĂUTĂȚI STAREA DE SĂNĂTATE SAU CHIAR POT MURI! CHIAR ȘI PRIN ABSURD DE-AR FI AȘA, SCHIMBAȚI REGULILE, PROTOCOALELE ȘI REVENIȚI LA FIRESC! SUNTEȚI PENIBILI ȘI RIDICOLI! MAI GRAV, PUTEȚI DEVENI CRIMINALI!

În concluzie să înțelegem că un medic pediatru a refuzat să consulte un copil, probabil acuzând o intoxicație, aflat în stare gravă, de teamă că s-ar putea întâlni pe hol cu vreun bolnav de COVID, care ar putea bântui, ca un zombi din filmele horror și care ar putea sări pe el, mușcându-l și infectându-l în acest fel.

Este o glumă proastă sau reacția necontrolată al unui cadru medical care practic nu are ce căuta în această profesie?

Evident că solicităm în acest caz o anchetă din partea conducerii Spitalului, justificarea medicului pediatru aflat de gardă la acea oră și evident am dori să știm care este măsura ce va fi luată împotriva celui care a pus în pericol viața acestui copil. Dar asta numai în cazul în care relatarea Valentinei Găulea se confirm, deși noi credem că femeia nu ar fi avut niciun interes să axagereze în vreun fel.

Probabil acum înțelegeți cu toții, mai bine, de ce giurgiuvenii, de cele mai multe ori, fug la clinicile și spitalele din București evitând să se adreseze cadrelor medicale din Spitalul județean de Urgență Giurgiu, pentru a nu fi puși la rândul lor în situația de trece printr-o situație similară cu cea a familiei Găulea.

În acest timp oamenii politici locali, parlamentari,  șefi ai unor instituții ale statului, președitele Consiliului județean Giurgiu, Prefectul județului și nu în ultimul rând, directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, fac eforturi uriașe ca această unitate spitalicească să fie dotată exemplar cu tot ce este nevoie, pentru a se putea interveni în orice moment în ajutorul oricărui cetățean din rândul comunității.

În acest context sperăm că vom obține, cât mai urgent, un răspuns ferm în legătură cu acest incident ce se putea termina cu o tragedie!

 

(Redacția Jurnal)