Primarul localității Malu, Mirel JANTEA, a plantat puieți de salcie împreună cu  Piloții de drift ai României

0
299

FOTO: Primarul Mirel Jantea (primul din dreapta), alături de invitații săi, câțiva dintre politicienii ce au răspuns acțiunii organizate în comuna Malu, la finele săptămânii trecute .

Week-endul trecut a însemnat, pentru unii dintre primarii de comune din județ, o zi de muncă obișnuită. Astfel, în comuna Vedea și în comuna Malu, concomitent au primarii celor două localități au plantat puieți de arbori.

 Legat de acest eveniment primarul comunei Malu, Mirel JANTEA, ne spunea, cu sinceritate, că acțiunea de la finele săptămânii trecute a fost de fapt inițiată de către Asociația Română de drift. Așa se face că piloţii din Campionatul Naţional de Drift (Driftingul este un stil de pilotaj, originar din Japonia, în care șoferul se folosește de accelerație, frână, ambreiaj si direcție pentru a induce intenționat mașinii derapajul, cauzând pierderi de tracțiune la roțile din spate în curbe, menținând viteza și controlul mașinii – n.red.) care, așa cum am aflat, şi-au propus să planteze 10.000 de copaci în acest an, au ales cele două comune, să se relaxeze în acest mod activ, în aer liber.

Astfel, în comuna Malu, din județul Giurgiu , au descins circa 150 de voluntari care au păstrat normele de distanțare pe cele două hectare ce au fost plantate cu salcie. De data aceasta caii putere au fost însă  înlocuiţi cu lopeţile.

Trebuie să precizez că puieții de salcie au fost primiți din partea ocolului silvic ce au pus la dispoziție voluntarilor veniți din Capitală, 2.000 de puieți de salcie – ne spunea primarul Jantea.

Piloților de drift li s-au alăturat și câțiva oaspeți surpriză care au dorit să ne ajute – ne mai spunea primarul Jantea. Este vorba de senatorul Toma Petcu, de vicepreședintele Consiliului județean,  Cristian Anculescu ,  fostul primar al comunei, bunul meu prieten, Eugen Șoavă și Deputatul Alexandru Andrei.

După ce am discuit terenul am trecut la plantarea propriu zisă a puieților cu ajutorul vicelui primar Coporan Nicu care fusese pădurar. Liziera am amenajat-o chiar în spatele stației de epurare a comunei. Cu aproape 10 ani în urmă acolo erau gunoaiele înalte  cât o clădire – ne mai spunea primarul comunei Malu, Mirel Jantea .

 (Florian Tincu)