Miercuri,  1 iunie, ora 10:09, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Giurgiu au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a încercat să îi violeze mama, domiciliată în comuna Toporu, județul Giurgiu.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, iar din primele cercetări a reieșit faptul că, de 1 iunie, ora 9:45, victima, în vârstă de 68 de ani,  în timp ce se îndrepta spre satul Tomulești, a  fost acostată de o persoană necunoscută, un bărbat, care ar fi condus-o cu forța spre marginea unei păduri, propunându-i să întrețină cu el  raporturi sexuale.

Femeia de 68 de ani a refuzat categoric propunerile bărbatului, care, ulterior, i-a  sustras din geantă o sumă de bani, pe care i-a restituit-o ulterior.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, bărbatul  a fost identificat. El este un tânăr de 25 de ani, din comuna Frătești, județul Giurgiu.

Tot la data de 1 iunie, tânărul a fost reținut pentru  24 de ore, urmând ca joi, 2 iuniem să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, cu propuneri procedurale.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și tentativă de viol.