Un giurgiuvean a fost prins cu pantalonii în vine de polițiștii locali!

0
1618

În această perioadă, polițiștii locali giurgiuveni derulează o serie de acțiuni ce au în vizor respectarea, de către proprietarii de câini, a regulilor menționate în HCLM 39/2014 (purtarea animalului în lesă, colectarea dejecțiilor animalului aflat la plimbare, deținerea carnetului de sănătate, purtarea botniței), dar și păstrarea curățeniei pe domeniul public.

Celor 10 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii locali giurgiuveni pentru nerespectarea acestor reguli, li s-au mai adăugat alte șapte pentru nerespectarea curățeniei pe domeniul public (două pentru aruncarea gunoaielor în locuri neamenajate și alte cinci pentru „tocatul” semințelor și aruncarea cojilor pe jos).

Pe lângă aceștia, polițiștii locali au mai avut parte și de evenimente…ieșite din comun! Un prim astfel de eveniment s-a petrecut în Parcul Clopotari unde echipajul – format exclusiv din reprezentante ale sexului slab – au sancționat un cetățean care se „profilase” pe gesturi obscene: arăta, cui voia și – mai ales – cui nu voia, așa-zisul „salut european”.

Nici nu și-au revenit bine polițiștii din șocul provocat de comportamentul individului din Parcul Clopotari că un alt echipaj, de această dată format din bărbați, a surprins în spatele blocului 36/335 de pe Bulevardul CFR, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiu, pe care îl trădase, se pare, vezica. Cu pantalonii în vine, se „ușura” pe zidul blocului, dar la vederea echipajului de polițiști, ca prin minune, i-a trecut! Și l-au trecut alte ape, pentru că a primit o sancțiune destul de consistentă, astfel că, cel mai probabil, de acum se va gândi de două ori înainte să transforme blocurile sau gardurile în toalete publice.

Ca urmare a celor constatate în teren, angajații Direcției Poliției Locale Giurgiu au aplicat un număr de 19 sancțiuni, în valoare de 6450 de lei, șase dintre acestea fiind „Avertismente scrise”.

„Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331”, precizează reprezentanții DPL Giurgiu.

(Jurnal)