Tot mai mulți elevi revin la cursuri online, din cauza cazurilor pozitive de COVID 19

0
335

După ce luni, 22 februarie, Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Giurgiu decidea intrarea în scenariul roșu de învățare (on line) pentru Grădiniţa „Dumbrava minunată” Giurgiu – toată unitatea de învăţământ; Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” Giurgiu – toată unitatea de învăţământ; Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu – numai pentru clasele a  IX-a D şi a X-a F; Grădiniţa cu Program Normal nr. 6 – numai pentru grupa mică; Şcoala Gimnazială nr. 1 Daia – numai pentru clasa a II – a; Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu ” Giurgiu – numai pentru clasa a V-a B, două zile mai târziu, același comitet a decis închiderea totală a două unități de învățământ și parțial a altor trei. Este vorba despre: Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu – toată unitatea de învăţământ; Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu” Giurgiu – toată unitatea de învăţământ; Şcoala Gimnazială nr. 10 Giurgiu – numai pentru clasa a VI-a A; Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Giurgiu – numai pentru clasa a II-a B; Şcoala Gimnazială nr. 3 Comana – numai pentru clasa pregătitoare.

Pentru aceste unităţi de învăţământ/clase procesul de învăţământ continuă în sistem online.

Măsura a fost dispusă ca urmare a confirmării mai multor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul elevilor, personalului didactic şi nedidactic, şi a fost avizată de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu.

La acest moment, sunt confirmați COVID 19 un număr de 30 de elevi și 8 cadre didactice, conform informațiilor furnizate de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

(Jurnal)