Ionuț Ifrim, fost șef al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu, este urmărit penal, sub control judiciar, pentru 60 de zile, într-un dosar de șantaj și cumpărare de influență.

Procurorii DNA îl acuză că, în 28 aprilie, el ar fi constrâns o persoană să-i dea suma de 60.000 de dolari din cei 135.000 de dolari pe care îi avea asupra sa și pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

„Ifrim a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu”, susțin procurorii DNA.

În cursul lunii mai, după ce ar fi discutat cu proprietarul banilor, care știa că banii au fost reținuți în mod ilegal, Ionuț Ifrim ar fi restituit suma în două tranșe.

„În noaptea de 20/21 mai 2017, Ifrim Ionuț i-a promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofițerului de poliție”, mai precizează DNA.

Contactat telefonic, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, comisar de poliție Nicu Florian Răboj, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

„Ionuț Ifrim a fost împuternicit, în luna iulie 2016, de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, ca șef al Sectorului Poliție de Frontieră, funcție pe care a ocupat-o până în luna martie 2017, când a fost mutat la Biroul Control al ITPF Giurgiu. Anterior venirii sale la Giurgiu, el a fost lucrător în cadrul Serviciului Control al IGPF. Nu aveam cunoștință de acțiunile sale, pentru că, dacă aș fi știut, conform fișei postului, eram obligat să anunț autoritățile. Din păcate, atitudinea și acțiunile fostului șef al Sectorului Poliție de Frontieră Giurgiu au aruncat o pată neagră asupra întregii Poliții de Frontieră, nu doar asupra Sectorului Giurgiu. Nu acuz pe nimeni de acest lucru, fiecare este responsabil și răspunde pentru gesturile și acțiunile sale. Noi, la ITPF Giurgiu, vă asigurăm că ne vom continua derularea activității cu profesionalism, și nu vom lăsa un incident izolat să păteze activitatea bună de până acum a angajaților ITPF Giurgiu”, a încheiat Nicu Florian Răboj. 

(Jurnal)