Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala unui autocar peste 1.450 articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 14.11.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 10.00, aceştia au selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe pungi de plastic ce conţineau 1.458 articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că bunurile aparțin cetățeanului turc Y. S., în vârstă de 34 de ani, pasager în autocar. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul – Turcia, contra sumei de 1.000 de dolari, nu deține documente de proveniență pentru acestea și urma să le comercializeze pe raza municipiului București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 80.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.