În urma apariției în spațiul public a unor imagini, în care apare un minor, agresat de colegi, la data de 14 septembrie , polițiștii din Giurgiu s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de lovirea sau alte violențe, comisă într-o unitate de învățământ, de pe raza municipiului Giurgiu.

https://www.facebook.com/victor.lacatusu.3/videos/493691144431768/

În urma cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a reieșit faptul că un elev, de 17 ani, ar fi fost agresat într-o sală de curs, de către alte două persoane, imaginile fiind ulterior postate pe o rețea de socializare.

Persoanele implicate în conflict au fost identificate de către polițiști, în cauză fiind întocmit un dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în care sunt continuate cercetările, în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Așa suna comunicatul de presă al IJP Giurgiu primit astăzi,  la redacție.

N.Red.  Conform unei postări pe facebook a Primăriei Giurgiu , această instituție precizează că   incidentul s-a petrecut la Colegiul Naval Viceamiral ”Ioan Bălănescu” (Liceul de Marină – n.red.)

”…dorim să facem precizarea că evenimentul neplăcut s-a petrecut în anul școlar anterior, conducerea unității de învățământ neavând cunoștință de acesta. Tinerii implicați nu mai sunt astăzi elevii acestui colegiu, rămânând repetenți la finalul anului școlar 2017-1018. Cazul se află acum pe mana autorităților, directorul Colegiului făcând astăzi plângere la poliție.

Conducerea administrației locale regretă cele întâmplate. Primaria Giurgiu prin Consiliul Local are doar atribuții specifice in imbunatatirea conditiilor de învățământ, a infrastructurii școlare.”

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu au precizat, într-un comunicat transmis pe e-mail:

„Referitor la evenimentul neplăcut apărut în mediul online zilele trecute, în care apar trei foști elevi din clasa IX-a de la Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Bălănescu” Giurgiu, vă informăm că acesta s-a petrecut în anul școlar trecut. Nu au fost depuse, la vremea aceea, plângeri în acest sens, nici la directorul unității de învățământ și nici dirigintelui clasei în care erau înmatriculați elevii, nu i-a fost semnalat. Tinerii din filmare nu mai sunt elevii colegiului, ei fiind declarați repetenți la finalul anului școlar trecut. Directorul unității de învățământ a făcut plângere la poliție în această dimineață.”

Iată că în timp ce Poliția dă un comunicat prin care ne anunță că autorii acestor  violențe au fost prinși și cercetați, Primăria ne comunică faptul că filmul este de la un incident petrecut anul trecut.

Ori este vorba despre două incidente diferite și  respectiv despre două filmulețe diferite postate în mediile de socializare, ori în cazul celor două instituții mai sus amintite se aplică sintagma: ”Nu știe stânga ce face dreapta!” Noi și cititorii ce să credem…?

(Jurnal)