Cu câteva zile în urmă, într-o postare pe facebook, deputatul giurgiuvean, Alexandru Andrei își manifesta satisfacția pentru demersul celui mai înalt for democratic al țării , Parlamentul României, într-o chestiune care frământă de mai multă vreme mediul social românesc:

Salut decizia Parlamentului referitoare la revizuirea Constituției privind definirea familiei. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie și va fi un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societății românești. Am susținut organizarea acestui referendum și voi participa cu siguranță la scrutin. Este cea mai democratică formă posibilă de exprimare a voinței poporului român într-o chestiune de o profunzime spirituală deosebită.

Nu va fi un vot pentru sau împotriva cuiva, pentru sau împotriva unor categorii de persoane. Va fi un vot despre cum ne dorim să arate societatea în care trăim. Eu voi vota fără ezitare pentru familie, în sensul ei tradițional, pentru că, în opinia mea, valorile tradiționale reprezintă rădăcinile unei națiuni – mai nota deputatul giurgiuvean pe  facebook .

(Jurnal)