Un eseu despre orașul Giurgiu poate aduce un premiu în bani, elevilor giurgiuveni! 

0
109

“Cum văd eu orașul meu”, este eseul care  poate aduce un premiu în bani elevilor giurgiuveni!  Iată de fapt cum arată anunțul postat pe site-ul Primăriei Giurgiu, despre acest concurs…

În consecință, dacă ești elev în clasele a VII-a sau a VIII-a, în municipiul Giurgiu, te pricepi la scris, îți plac provocările și vrei să câștigi și ceva bani, te poți înscrie la concursul organizat (ca și anul  trecut) de Primăria Giurgiu , intitulat : “Cum văd eu orașul meu”.

De precizat faptul că în concurs se punctează următoarele:

  • originalitatea și creativitatea interpretării subiectului;

  • respectarea normelor de ortografie și punctuație;

  • coerența textului, claritatea enunțului;

  • lexicul și sintaxa adecvată, iar pentru înlăturarea oricărei suspiciuni.

Lucrările vor fi evaluate de către un juriu de specialitate prezidat de un profesor de limba și literatura română. Ele vor fi semnate de concurenți cu un motto.

Eseurile  pot fi trimise până la data de 15 aprilie 2022, pe adresa de e-mail: promovareprimariagiurgiu@gmail.com.

Alături de eseu, participanții vor trebui să menționeze în corpul e-mail-ului, datele lor de contact și de identificare, unitatea de învățământ la care sunt elevi și numele profesorului coordonator.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 29 aprilie, făcând parte din programul dedicat Zilelor Municipiului Giurgiu, câștigătorii urmând a fi recompensați cu premii în bani, astfel:

  • Premiul I – 1000 lei

  • Premiul al II-lea – 600 lei

  • Premiul al III-lea – 400 lei

  • Două Mențiuni a câte – 300 lei, fiecare.

Pentru ca lucrările să fie declarate eligibile, ele vor trebui  selectate pentru jurizare, fiind respectate întocmai cerințele menționate anterior.

Se vor respecta totodată următoarele specificații de redactare: Text de maximum două pagini;  format A4;  font:  Times New Roman, dimensiune: 12, spațiere între rânduri: 1.5 puncte, utilizarea obligatorie a diacriticelor românești. 

(Jurnal)