AcasăActualitateNoile proiecte ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu

Noile proiecte ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu

În zona de activitate a CN APDF SA Giurgiu se regăsesc șapte porturi fluviale din România, care fac parte din rețeaua europeană de transport (TEN-T), respectiv Moldova Veche, Drobeta Turnu-Severin, Calafat, Oltenița, Călărași, Cernavodă și Giurgiu.

Am dorit să cunoaștem câte ceva despre proiectele demarate de conducerea CN APDF SA Giurgiu pentru anul în curs și, pentru aceasta, ne-am adresat directorului APDF Giurgiu, Marius Olteanu.

Acesta ne declara: „Până în prezent, compania pe care o conduc a semnat contractele de finanțare pentru proiectele de investiții din porturile Corabia și Calafat, proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii portuare.
Pentru proiectul aferent portului Giurgiu, a fost depusă Cererea de finanțare, care în prezent se află în etapa de evaluare tehnico- economică.
Finanțarea proiectelor din porturile Giurgiu, Corabia și Calafat este asigurată din fonduri europene nerambursabile (85%) și de la bugetul de stat (15%) prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).
Valoarea totală a finanțării pentruproiectele de investiții aferente porturilor Giurgiu, Corabia și Calafat este de aproximativ 75.000.000 de euro, cu termen de finalizare al lucrărilor 31.12.2023.
De asemenea, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu are în derulare proiecte de investiții în porturile Oltenița, Bechet, Drobeta Turnu Severin, Tișovița, Svinița și Drencova, aflate în diferite faze de implementare.
Proiectele de investiții menționate au ca obiectiv tot reabilitarea și modernizarea infrastructurii portuare în vederea creșterii capacității de operare mărfuri și a numărului de pasageri. Proiectele de investiții din porturile Oltenița, Bechet, Drobeta Turnu Severin, Tișovița, Svinița și Drencova, se află în prezentla stadiul de elaborare a studiilor de fezabilitate. După elaborarea studiilor de fezabilitate, obținerea tuturor avizelor și acordurilor, se vor depune cererile de finanțare, în vederea obținerii finanțării prin intermediul programelor cu finanțare externă nerambursabilă. Valoarea investiției, va fi precizată în devizul general aferent fiecărui studiu de fezabilitate.
Totodată, CN APDF SA Giurgiu are în derulare un proiect de investiții finanțat prin intermediul Programul CEF (Mecanismul pentru Interconectarea Europei), proiect care vizează construirea unui terminal trimodal în portul Drobeta Turnu Severin, acesta aflându-se în stadiul de elaborare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție.
Prin implementarea acestui proiect se asigură conexiunea între cele trei moduri de transport apă, căi ferate și rutier. Valoare totală a proiectului este de 714.000 euro”.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
8.1 ° C
8.1 °
8.1 °
72 %
5.9kmh
100 %
sâm
14 °
Dum
15 °
lun
18 °
mar
11 °
mie
13 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!