politie-frontieraÎntr-o benzinărie din  apropierea frontierei  Giurgiu au fost identificate două călăuze  în timp ce ajutau  un cetăţean sirian  de a trece ilegal granița…

 În data de 17  noimembrie, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat  un bărbat  care se deplasa pe jos, pe lângă camioanele ce staţionau pe sensul de intrare în ţară, încercând astfel să se sustragă de la controlul de frontieră.

Bărbatul a fost reţinut şi condus la sediul instituţiei pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că este cetăţeanul sirian Halil W., în vârstă de 19 ani.

Imediat, echipe formate din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. şi S.T.P.F. Giurgiu, precum şi din cadrul I.G.P.F. au extins verificările şi au identificat în zona adiacentă punctului, într-o benzinărie, un cetăţean român şi un cetăţean sirian cu rezidenţă în România, Ahman H şi Mustafa K, în vârstă de 31, respectiv 28 de ani, care au intrat legal prin P.T.F. Giurgiu. În cadrul cercetărilor, aceştia au declarat că l-au luat la ocazie pe Halil W. de pe teritoriul Bulgariei şi l-au transportat până în apropierea punctului de frontieră.

Călăuzele sunt acum  cercetate pentru complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoana care a încercat să se sustragă de la controlul de frontieră pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, aceasta fiind predată, conform protocolului româno-bulgar, Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor.

(Jurnal)