016Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit într-un autoturism peste 200 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară. 

Joi  , 17 noiembrie, ora 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român  Ioan S., în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, la volanul unui autoturism.

            Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj 240 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Conducătorul auto a declarat că a achizitionat produsele dintr-un bazar din Istanbul – Turcia, contra sumei de 400 USD şi nu deține documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.

Produsele, în valoare de 13.135 lei, dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

(Jurnal)