Un bărbat din Valea Bujorului, găsit carbonizat, într-un incendiu violent, izbucnit în locuința sa

0
280

Un bătrân din localitatea Valea Bujorului și-a pierdut viața, în cursul nopții trecute, într-un incendiu violent, izbucnit în locuința sa. Din cauza orei foarte înaintate, flăcările au fost observate târziu, vecinii fiind cei care au sunat la 112.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în interiorul camerelor și la acoperiș, iar unul dintre pereții casei și tavanul erau prăbușite. Pompierii au început căutările, concomitent cu acțiunea de stingere. Din nefericire, bărbatul, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit carbonizat, sub dărâmături.
Cel mai probabil tragedia s-a produs din cauza jarului sau a scânteilor provenite de la sistemul de încălzire.

Cei de la ISU Giurgiu recomandă respectarea următoarelor măsuri, pentru evitarea acestor incidente:

– nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;
– în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;
– amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;
– focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor;
– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
– nu adormiţi niciodată cu focul aprins;
– depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat. Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.

(ISU Giurgiu)