175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.130 de lei aplicate de polițiști giurgiuveni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

0
101

La data de 1 decembrie a.c., între orele 14:00-24:00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Acțiuni Speciale și cei ai secțiilor de poliție rurală, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Giurgiu au desfășurat o razie generală la nivelul județului Giurgiu, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, creșterea vizibilității elementului polițienesc, prevenirea faptelor contra patrimoniului, contra fondului forestier și respectarea legislației la regimul rutier.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.130 de lei, dintre care 119 la O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 10 la Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 44 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 2 pentru alte încălcări ale normelor legale.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 608 persoane, controlate 358 de autovehicule și 22 mijloace de transport în comun, fiind verificate 49 de societăți comerciale.

De asemenea, în intervalul de referință, polițiștii au constatat 2 infracțiuni în flagrant, dintre care 1 la regimul rutier (conducerea unui autovehicul neînmatriculat) și 1 la regimul silvic (tăierea fără drept de arbori din fondul forestier), au reținut 7 permise de conducere, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare și 5 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Polițiștii giurgiuveni vor acționa în continuare în vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică” – transmite Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu.

(Jurnal)