Un bărbat din localitatea Floreşti, sancționat şi cercetat după ce a tras cu arma într-un câine fără stăpân!

0
413
Sursa foto: IPJ Giurgiu
Polițiştii din Bolintin, i-au percheziționat locuința şi au descoperit un pistol cu gaze, butelii cu dioxid de carbon şi un câine din categoria câinilor agresivi, care nu era înregistrat în baza de date. Bărbatul are varsta de 27 de ani.
      Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că, în timp ce bărbatul în cauză se afla la plimbare cu câinele său (fără a avea botniță), ar fi scos din borsetă un pistol și ar fi executat un foc către un câine fără stăpân.
      Fiind verificat în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de port armă letală sau neletală, iar câinele său nu era declarat la unitatea de poliție. Astăzi, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința bărbatului bănuit de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea ordinii și liniștii publice.
      În urma desfășurării percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9 butelii conținând dioxid de carbon și un pistol cu gaze, din categoria armelor neletale.
      Totodată, în curtea locuinței, a fost identificat un câine deținut cu nerespectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, motiv pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tulburarea ordinii și liniștii publice.