Un afacerist din Vărăști și-a făcut cavou în curtea bisericii

0
1055

Pe adresa de e-mail a redacției s-a primit un memoriu al unui locuitor din comuna Vărăști, Iulian Moisescu. Extrem de indignat, acesta ne semnala faptul că în curtea bisericii din localitate, un afacerist local, președinte de asociație de proprietari de terenuri din zonă, și-a construit, nici mai mult, nici mai puțin, decât un cavou ZIDIT cu patru locuri de îngropare.

„Mă numesc  Moisescu Iulian, locuiesc în Comuna Vărăști din județul Giurgiu.

Doresc să mă contactați  să mergem împreună la biserica parohiei Obedeni, să vă arăt cum parohul Anton Mircea-Vali împreună cu protopopul Oprea Aristide-Robertino ( nimeni altul decât Cuviosul Maseratti) au înmormântat un mirean Sîrbu Vasile, tatăl lui Sîrbu Tudorel, președinte de Asociație de propietari de pământuri din zonă, care a mers la Episcopia Giurgiului, la episcopul Ambrozie, pentru a primi aprobarea de a face un cavou ( loc de veci cu 4 cripte) chiar în curtea bisericii din localitate, care nu este cimitir, fără ca noi cei din parohie să fim de acord cu această încălcare flagrantă a canoanelor bisericești. Au motivat că au donat episcopului Ambrozie suma de 30.000 Ron, fără a avea însă un act de donație ori o chitanță.

Nu este corect acest lucru, ca să dai bani episcopului, iar acesta fără să asculte glasul enoriașilor să transforme curtea bisericii în cimitir pentru cei bogați.

Personal m-am deplasat la Giurgiu, unde am lăsat un Memoriu adresat episcopului Ambrozie dar nu numai că nu a răspuns ci a și îngropat un mirean cu 8 preoți, în frunte cu protopopul Robertino Oprea.

V-am atașat Memoriu cu numărul de înregistrare cât și poze cu acest cavou din curtea bisericii Sf.Nicolae-Obedeni.

Dacă tot veniți, să mergem să vedem cum arată Cimitirul parohial, unde își duc somnul de veci și părinții protopopului Robertino. Mama sa moartă de 2 ani de zile are groapa plină de găuri, gardul neîngrijit, un aspect nedemn pentru mama unui preot care are mașini de peste 200.000 Euro. Propovăduiește viața veșnică, pomenirea strămoșilor noștri dar de mormântul părinților săi nu se îngrijește? Așa se comportă un om al lui Dumnezeu cu mormântul părinților săi?

Sunt cruci lăsate părăsite lângă gard, oseminte amestecate cu pământ lăsate de izbeliște.

Ce face episcopul Ambrozie cu banii? De ce nu dă chitanțe pentru donații? Iar dacă familia Sîrbu a dat niște bani la Giurgiu, de ce nu l-a îngropat episcopul Ambrozie acolo la el în curtea noii catedrale?

Vă înrebați de unde are Protopopul Oprea Aristide Robertino bani de mașini scumpe? De la pământurile vândute, casele văduvelor și locurile de veci.

Vă aștept în Vărăști să vedem cum a privatizat pământul Bisericii episcopul Ambrozie de la Giurgiu cu grupul său infracțional: parohi, consilieri eparhiali, vicarul administrativ și alți angajați ai Episcopiei Giurgiului.

Vă mulțumesc! ”, scrie, indignat, cititorul nostru.

Iată, mai jos, imaginile trimise de Iulian Moisescu. Menționăm că în curând vom reveni cu o amplă anchetă legată de acest aspect.