Ultima gafă a lui Răzvan Cuc ar putea fi fatală pentru cariera sa politică

0
546

Cu siguranță scandalul momentului este cel iscat de către fostul Ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Directoarea companiei CN Tarom, Mădălina Mezei, a fost zilele trecute demisă deoarece ar fi refuzat să ţină la sol aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din ţară la Bucureşti. Ulterior, potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, Mădălina Mezei a confirmat această informaţie precizând, totodată, că i-ar fi spus ministrului că o astfel de decizie ar reprezenta un abuz.

Consiliul de Administraţie al TAROM a constatat chipurile, nerespectarea contractului de mandat de către Mădălina Mezei şi a hotărât, cu unanimitate de voturi, revocarea acesteia din funcţia de director general interimar, se arată într-un comunicat TAROM remis joi Agerpres.

Cel mai bun ”brutar” din politica românească, Răzvan Cuc , a încercat – așa cum îi este obiceiul – să se folosească de tot felul de subterfugii, acuzând-o pe Mezei că minte.

Ba mai mult, ex-ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, a scris joi seara, într-o postare pe Facebook, că Mădălina Mezei ar fi trebuit să facă restructurarea companiei nu să încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din companie.

Alertată de acest fapt Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acţiuni de verificare la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, a declarat, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, premierul Viorica Dăncilă.

Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:

1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

După cum observăm sunt utimele zvârcoliri ale politicianului giurgiuvean care, pentru cei care nu-l cunosc, a început drumul acesiunii, pe timpul când deținea o brutărie în Piața Centrală a Municipiului Giurgiu. Ulterior a reușit atât de bine să își trădeze binefăcătorii (Liliana Ciobanu, Niculae Bădălău…) încât a transformat obediența , fariseismul și aroganța în artă.

Cu câteva zile în urmă în urbe circula un zvon conform căruia Răzvan CUC ar dori să se întoarcă acasă, pentru viitoarele alegeri, bazându-se pe prietenia sa cu un reprezentant din conducerea PNL Giurgiu. Rămâne de văzut dacă liberalii giurgiuveni se vor lăsa prostiți de cameleonismul giurgiuveanului nostru, a cărui lăcomie este binecunoscută ca și lipsa de caracter…

(Jurnal)