Polițiștii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, trei cetățeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, ascunși într-un ansamblu rutier. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-o țară din vestul Europei.

În data de 7 iulie, în jurul orei 10:15, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, plăci de gips carton din Turcia pentru România.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că șnurul asigurator este tăiat și lipit, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit.

Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperiţi ascunşi trei bărbaţi. În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit faptul că, cei trei, sunt cetăţeni sirieni, cu  vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.

Tinerii nu deţineau documente de identitate asupra lor şi au declarat că s-au  urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să cunoască acest aspect. Un text uzitat de aproape toți cei ce folosesc acest mod de a trece frontiera într-un mijloc de transport. Așa cum au declarat, aceştia intenţionau să ajungă într-o țară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră le-au  întrerupt călătoria  celor trei sirieni,  iar conform protocolului româno – bulgar, ei au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.

(Jurnal)