O situaţie mai puţin obişnuită, dar care oricând se poate transforma în realitate: o ambarcaţiune a lovit pontonul Căpităniei Giurgiu, în urma accidentului dispărând, în apele Dunării, trei persoane. Au fost înregistrate şi alte victime, preluate de ambulanţele prezente la locul incidentului.

La scurt timp de la coliziune, în bucătăria pontonului a izbucnit un incendiu, iar rezervorul de carburant al navei s-a fisurat, rezultând scurgeri de motorină în Dunăre.

Pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă apărute, la locul producerii evenimentului au fost dislocate echipaje al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Giurgiu, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, APDF, Direcţia de Sănătate Publică şi Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Alarma s-a dat la ora 10, 50, şi, din fericire, a fost doar un scenariu după care au acţionat cei de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

(Jurnal)