Hugh Hefner , părintele revistei Playboy a murit miercuri,  la vârsta de 91 de ani.

Născut la 9 aprilie, la Chicago, Illinois, pe linie maternă, Hefner este de origine suedeză, iar tatăl său avea origini germane și englezești. A urmat cursurile Liceului Steinmetz, din zona de nord-vest a orașului Chicago.

Tatăl meu a trăit o viaţă excepţională, plină de impact din rolul său de pionier cultural, fiind una dintre vocile din spatele unora dintre cele mai semnificative mişcări culturale şi sociale ale generaţiilor noastre, militând pentru libertatea de exprimare, drepturile civile şi libertatea sexuală. El a definit un stil de viaţă şi  reprezintă esenţa brandului Playboy, unul dintre cele mai recunoscute şi vechi din istorie“, a declarat fiul său, Cooper Hefner, ce ocupă funcţia de director creativ în cadrul Playboy. „Le va lipsa multora”, a mai adăugat acesta.

Pentru prima ediție a revistei, Hugh a cumpărat un set de fotografii nud cu Marilyn Monroe pentru 200 de dolari. Acestea au fost realizate inițial pentru un calendar, în 1949.

Un copil căruia îi plăcea să se joace cu jucării pline de…nuri

Aș dori să fiu amintit ca cineva care a schimbat lumea într-un mod pozitiv, într-un sens social și sexual și aș fi foarte mulțumit de asta”, a declarat Hefner într-un interviu mai vechi pentru CNN. “Sunt un copil care a avut vise și le-a făcut realitate.”

Căsătorit cu o femeie cu 60 de ani mai tânără

În 2012, la vârsta de 86 de ani, s-a căsătorit pentru a treia oară cu frumoasa blondă Crystal Harrys, care era cu 60 de ani mai tânără. „Nu m-am gândit niciodată că PLayboy va fi o revistă despre sex. Mereu mă gândeam că este o revistă de lifestyle în care sexul este un ingredient important”, a mai spus declarat acesta.

Promotor al Revoluției sexuale

Hugh Hefner a rămas în istorie ca bărbatul care a impulsionat revoluția sexuală din anii 1960. Potrivit CNN, el  a înființat Playboy în anul 1953 cu doar 600 de dolari  în bucătăria lui și în timp a transformat revista într-un imperiu de divertisment de milioane de dolari, care la vârfurile anilor 1970 a inclus emisiuni TV, un festival de jazz și un șir de cluburi și casino-uri Playboy, ale căror chelnerițe purtau urechi de iepurași. De-a lungul anilor, legenda lui “Hef” a fost antrenată de zvonurile că s-ar fi iubit cu peste o mie de femei frumoase și s-a căsătorit cu câteva dintre ele.

Cu reputația stricată

După ce l-a parasit pe tatăl Playboy, Hugh Hefner, cu doar câteva zile înainte de nuntă, playmate-ul Crystal Harris i-a  stricat și reputatia acestuia, de mascul feroce,  la vârsta a treia.

Într-un interviu acordat pentru „Howard Stern Show”, Crystal Harris a vorbit despre viata ei sexuala alături de Hugh Heffner: „Dura două secunde. Mi-a ajuns. Am plecat, nu sunt excitată de Hef, îmi pare rău”, a spus ea, potrivit msnbc.com.

Înconjurat mereu de fotomodele superbe

Hugh Hefner  e un simbol al americanilor și regele unui adevărat imperiu: a fost proprietarul celei mai populare case din întreaga lume, după Casa Albă. Fondatorul  Playboy a dus o viață la care majoritatea bărbaților puteau doar să viseze.Deși și-a cunoscut faima ca stăpân al Casei Playboy, există multe lucruri mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante despre el. Iată mai jos o parte din ele:

  1. Când era în liceu, marea lui pasiune erau benzile desenate. În acea perioadă a scris și a desenat propria lui revistă,  numită ”School Daze”.
  2. Prima lui soție a fost iubita din colegiu, Mildred Williams. Nunta lor a avut loc în 1949.
  3. A aflat că aceasta îl înșela încă de dinainte să se căsătorească. Hugh a declarat ulterior, într-un interviu, că momentul în care a aflat a fost cel mai dificil din viața lui.
  4. A fost căsătorit de trei ori, însă tot timpul a avut multe alte iubite alături.
  5. S-a împrumutat cu 8.000$ de la mama lui și cu 600$ de la bancă pentru a lansa primul număr Playboy.
  6. Deși are un IQ de 152, nu s-a descurcat niciodată bine ca elev sau student.
  7. A demisionat de la revista Esquire după ce șefii săi au refuzat să îi mărească salariul cu 5$.
  8. Și-a pierdut virginitatea la 22 de ani! De atunci nu mai știe cu câte femei s-a culcat, însă estimează că în jur de 2,000. 
  9. În 1992 și-a cumpărat un loc de veci lângă mormântul lui Marilyn Monroe pentru 75.000$.
  10. Casa Playboy e de vânzare și valorează 200 milioane de dolari. Ea a fost cumpărată în 1971 cu un milion de dolari.