Ambulanţierii giurgiuveni au ieşit, azi, în stradă (VIDEO)

1
1897

Timp de câteva secunde, pentru că se aflau în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, sirenele autospecialelor de ambulanţă au sunat. Nu au plecat la vreun eveniment nedorit (accident, sau victime multiple în cazul unor tragedii), ci au vrut să atragă atenţia asupra faptului că situaţia la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, ca şi la celelalte din ţară, nu este deloc una roz.
Diminuări salariale, chiar şi cu 50%, starea proastă a parcului auto şi, nu în ultimul rând, numărul insuficient de personal, au fost cele trei puncte importante asupra cărora s-a tras un semnal de alarmă.

Liderul Sindicatului „Ambulanţa” Giurgiu, Costel Laudă, le-a prezentat celor câteva zeci de colegi strânşi în curtea SJA Giurgiu, motivele care i-au făcut ca, pentru aproape o oră, să întrerupă lucrul (fără, însă, a neglija intervenţiile).

„Ei sunt primii la intervenţii, riscă enorm, aşa că au tot dreptul să primească ceea ce li se cuvine! Pentru acest lucru, suntem dispuşi să mergem până la capăt, chiar dacă, aşa cum am mai spus-o şi cu alte ocazii, nu ne dorim să ajungem la grevă generală. Până atunci, încercăm să sensibilizăm, cumva, Guvernul, să înţeleagă că promisiunile făcute trebuie respectate, şi că nu este normal să fie diminuate veniturile colegilor noştri”, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, Costel Laudă.

 

1 COMENTARIU