Acasă Actualitate Trei cetățeni afgani depistați de polițiștii de frontieră la Vama Giurgiu, în timp ce încercau să intre ilegal în țară

Trei cetățeni afgani depistați de polițiștii de frontieră la Vama Giurgiu, în timp ce încercau să intre ilegal în țară

0
Trei cetățeni afgani depistați de polițiștii de frontieră la Vama Giurgiu, în timp ce încercau să intre ilegal în țară

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu trei cetățeni afgani, care încercau să intre ilegal în România folosind diferite metode.

„În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui autocamion, condus de un cetățean turc, în vârstă de 39 de ani, care transporta un utilaj agricol din Turcia pentru Germania.

Cu ocazia efectuării controlului, colegii noștri au descoperit sub folia de plastic, care acoperea utilajul agricol, o persoană de sex masculin.

Tot în apropierea P.T.F. Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, colegii noștri au observat doi bărbați care se deplasau în alergare spre rambleul căii ferate. Aceștia au fost interceptați și reținuți în cel mai scurt timp de către polițiștii de frontieră.

În urma controlului amănunțit, efectuat asupra celor trei persoane mai sus menționate  nu au fost găsite documente de identitate, acestea declarând verbal că sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani.

Conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, precizează Compartimentul Purtătorului de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °