În plin sezon de recoltare, fructele -”vedetă” ale lunii septembrie, strugurii, au început să apară pe tarabele comercianţilor din Piaţa Centrală, fie că sunt de producţie autohtonă, fie că vin din import.
După cum ne declara administratorul Pieţei, Marian Pavel, cele mai căutate soiuri sunt: ceaslaua (struguri de masă şi de vin, proveniţi din zona Vrancea); Hamburg (struguri negri, de masă – Vrancea), Afuzalii (struguri albi, parfumaţi, recoltaţi din comuna Hotarele din judeţul Giurgiu). De asemenea, giurgiuvenii pot opta şi pentru strugurii albi şi negri, fără sâmburi, din import, mai exact pentru cei aduşi de peste mări şi ţări, din Italia şi Grecia.
În ceea ce priveşte preţul strugurilor, acesta variază între 2-3 lei/kg – pentru ceasla, între 6,5 – 7,5 lei/kg – Hamburg, între 6-7 lei/kg – Afuzalii şi 7 lei/kg – pentru cei din import.
Totodată, Marian Pavel ne-a mai precizat că în perioada următoare vor apărea şi strugurii importaţi de la vecinii noştri de peste Prut, aceştia fiind de toate soiurile, iar preţul estimat pe kg. va oscila între 6 şi 8 lei-kg.
Teodora Nicolau