Echipaje  de poliţişti  cu câini  patrulează  pe frontiera  Giurgiu – Ruse

0
257

caine-decupat-pag-1Un număr de cinci echipaje canine acţionează de miercuri pe raza judeţului Giurgiu, în localităţile din vecinătatea frontierei, pentru depistarea migranţilor care ar fi putut intra ilegal în ţară şi s-ar afla pe raza judeţului Giurgiu.

‘Din dispoziţia IGPR, pe raza judeţului Giurgiu au fost iniţiate acţiuni de control pentru depistarea migranţilor în cazul în care aceştia au intrat ilegal în ţară şi tranzitează judeţul Giurgiu. Echipele formate din poliţişti, poliţişti de frontieră şi de la Serviciul de Imigrări alături de conductori canini şi cinci câini specializaţi în depistarea de persoane acţionează pe drumurile naţionale şi judeţene şi în localităţile de frontieră de pe raza judeţului Giurgiu în vederea depistării de migranţi’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

El a spus că, totodată, vor fi organizate filtre în trafic pentru depistarea migranţilor care ar fi putut intra ilegal în România prin zona Punctului de Frontieră Giurgiu-Ruse.

Precizăm că măsura  a fost impusă probabil de accidental nefericit petrecut pe 8 septembrie când în încercarea de a trece Dunărea de pe malul bulgăresc mai mulţi migranţi şi-au găsit sfârşitul înecaţi.

AGERPRES