Tot mai puțini cetățeni se vaccinează…Unde se poziționează județul Giurgiu, în țară, în această privință!

0
170

Interesul populației a scăzut foarte mult în ultima perioadă pentru vaccinarea împotriva Covid -19.  

În topul județelor cu cei mai puțini vaccinați, luna trecută, Suceava se menținea pe primul loc, cu doar 15% persoane imunizate din totalul celor eligibile, urmat de județele Botoșani, Giurgiu, Covasna și Bacău.

Media națională era de 25%, din populația eligibilă de peste 12 ani.

În județul Giurgiu după o perioadă de vârf în care erau localități în care Centrele de vaccinare nu mai făceau față, lucrurile par acum să nu mai atragă decât foarte puține persoane. Astfel localitatea Hotarele unde – așa cum scriam cu câteva luni în urmă – veneau să se vaccineze persoane din București, Teleorman sau Constanța, într-o săptămână au solicitat vaccinarea doar 10 persoane.

Din păcate, după cum observăm și în locurile publice, în Municipiul Giurgiu, tot mai puțini poartă mască de protecție, ea fiind prezentă doar la intrarea în unele marketuri sau instituții unde aceasta devine obligatorie.

Specialiștii spun că  riscul acestei relaxări este foarte mare și că pericolul încă nu a trecut, o serie de state din Europa trecând din nou la scenariul roșu în care se mențin carantina și măsuri dintre cele mai aspre.

(Jurnal)