De la începutul crizei și până acum, în România a crescut tot mai mult cererea pentru imobiliare în mediul rural. Cel mai căutate sunt în special casele din localităţile aflate în apropierea marilor oraşe. Fenomenul se datorează faptului  că tinerii nu-şi mai doresc să treacă printr-o nouă eventuală izolare la bloc, în apartament, mai ales în contextul pandemiei, care a arătat marile avantaje ale unei case față de un apartament la bloc.  Tot mai mulți oameni simt  astăzi nevoia de aer curat şi de un spaţiu cât mai mare, în care să se poată recrea cu familia.

Cele mai recente date oficiale arată că, anual, în România peste 110.000 de  persoane se mută de la oraş la sat, în timp ce numărul celor care se mută de la sat la oraş a scăzut, fiind de aproximativ 87.000.

În dialogurile purtate cu primarii din județul Giurgiu, aceștia  ne declarau că fenomenul este tot mai des întâlnit și în localitățile din județul Giurgiu, în special în zonele aflate pe drumuri naționale, cu o infrastructură solidă și relativ nouă. Majoritatea solicitanților de case la țară vor zone cu multă verdeață, ușor accesibile și aerisite. În general locuitorii Capitalei, stabiliți în sate și respectiv comune ale județului Giurgiu, folosesc aceste case ca locuințe de weekend și de vacanță.

(Jurnal)