17021946_1944278959133347_5212546496044682132_nCompania Top Technology SRL, fondată în 2001, este o firmă cu capital privat, dezvoltată în Zona Liberă Giurgiu, aflată în fiecare an printre performere,  în clasamentul Camerei de Comerţ, privind Topul anual al Firmelor, de mai multe ori obţinând diploma de excelenţă. Cu un număr de 37 de salariaţi a căror medie de vârstă este de doar 27 de ani,  Compania realizează  anual o cifră de afaceri în jurul a câtorva milioane de euro, lucru ce nu este la îndemâna oricui.   

După cum ne declara directorul general, Bogdan PENA, domeniul de activitate al Companiei este prelucrarea  matriţelor pentru industria auto şi aeronautică, dispozitive de montaj şi verificări în industria auto şi aeronautică.  Tot de la domnia sa am aflat că numele societăţii nu a fost ales deloc întâmplător, el creionând în imaginea oricui un loc în care tehnologia folosită  este de ultimă generaţie, de „top”!

Procesul de producţie este unul performant, efectuat  pe maşini şi echipamente de ultimă generaţie, procesul de fabricaţie fiind la rândul său, menţinut permanent  la un nivel ridicat de eficienţă. Pentru dezvoltarea  proiectului  s-au făcut investiții în programe software şi hardware din cele mai  sofisticate.

Nu multe firme din România se pot lăuda cu ceea ce facem noi aici.  Pentru a vă da seama de asta v-aș spune doar că principalii noştri clienţi sunt mari firme, case automobilistice: Audi, BMW, Porsche, Mercedes, Volswagen , Aeronautica  ROMAERO –Bucureşti – ne preciza directorul Bogdan Pena.  Am lucrat şi pentru beneficiari din Europa de est cum ar fi Uzina de autoturisme Dacia sau Concernul Skoda.    Mai trebuie menţionat faptul că 90% din activitate constă în prelucrări pe maşini cu comandă numerică.  Este probabil cea mai căutată meserie în Occident  la acest moment, cea de  operator maşini cu comandă numerică, o meserie   care în Giurgiu nu există şi care se învaţă doar aici. Ca să vă daţi seama de dimensiunea a ceea ce facem noi aici aş face precizarea că Top Technology poate asigura piese de frezare de până la 10 metri lungime şi 5 metri lăţime.  Tinerii care vin la noi învaţă la faţa locului despre ce este  vorba, pregătindu-i ulterior. Specializările pot dura între 3 şi 6 luni. Este foarte bine dacă au cunoştinţe de desen tehnic, şi câteva noţiuni de mecanică. Dar nu e neapărat necesar.  Cei mai mulţi care au învăţat meserie nu ştiau mai nimic înainte …În privinţa condiţiilor de angajare pot preciza că primim orice tânăr cu bacalaureat  şi chiar fără… Eu personal am mers la câteva licee din Giurgiu şi am luat câţiva elevi care au înţeles repede despre ce este vorba, După puţin timp  a început să le placă, au învăţat meserie şi astfel au rămas la noi în continuare…După un interviu în care aflăm despre cine este vorba urmează o perioadă de probă. Dacă observăm de la început că nu au nicio legătură  cu ce se face aici sau că pur şi simplu  nu le place, nu are rost să continuăm. Cei care vor, au voinţă şi vor să înveţe intră în perioada de probă urmând procedura de învăţare… Depinde doar de ei.

Directorul Pena ne mai spunea că partea bună a acestei activităţi este aceea că o mare parte a programului de lucru este destinat supravegherii maşinilor cu comandă numerică, lucru ce nu necesită vreun efort, ci doar o doză de atenţie şi de responsabilitate.

Programul se desfăşoară în două schimburi, respectându-se cu stricteţe zilele de odihnă şi sărbătorile legale. Plătim orice minut lucrat în plus, iar salariile se majorează odată cu specializarea lor şi evident cu efortul şi interesul pe care-l manifestă fiecare dintre ei – ne mai spunea Bogdan PENA care menţiona totodată faptul că  piaţa ţintă a companiei este formată, aşa cum remarcam din primele rânduri ale acestui material,  din parteneri atât din România cât mai ales  din Uniunea Europeană:  Italia, Franţa, Germania, Spania.

Compania Top Tehnology este, după cum cred că v-aţi convins singuri din rândurile de mai sus, o şansă reală pentru tinerii giurgiuveni care doresc să se specializeze într-o meserie profitabilă, de top, căutată peste tot în lume ce le poate oferi câştiguri motivante, cât şi condiţii deosebite de lucru,  fără a avea obsesia unui loc de muncă extenuant  şi plictisitor. 

(Florian  Tincu)

* Top Technology SRL este certificată pentru Sistemul de Management EN ISO 9001: 2008 în concordanţă cu TUV NORD CERT .