Acasă Actualitate Toma PETCU, senator PNL: „Criza energetică reprezintă pericolul cel mai mare dintre toate crizele acestui an”

Toma PETCU, senator PNL: „Criza energetică reprezintă pericolul cel mai mare dintre toate crizele acestui an”

0
Toma PETCU, senator PNL: „Criza energetică reprezintă pericolul cel mai mare dintre toate crizele acestui an”

În perioade de criză, dialogul și soluțiile comune rezultate în urma dialogului sunt singurele care ne pot scoate din criza în care ne aflăm. Criza energetică, cu siguranță, reprezintă în acest moment pericolul cel mai mare dintre toate crizele acestui an, dar consider că putem depăși această perioadă doar împreună și ca atare, trebuie să se pună la masă toți cei care activează în domeniu.

Aș începe cu politicienii care au legătură cu domeniul energetic, autoritățile de reglementare și control (Consiliul Concurenței, ANRE, ANPC), Ministerul de Resort și ministerele care pot influenta( Muncă, Finanțe), comisiile de specialitate din parlament și nu în ultimul rând, producătorii de energie electrică și gaze, transportatorii, distribuitorii și furnizorii.

Este clar că vocea care trebuie să fie cel mai mult ascultată în acestă perioadă,este vocea consumatorului, fie că este casnic, fie că este industrial.

La fel de periculoasă în acestă perioadă, pe lîngă criza energetică, mi se pare starea de neîncredere a populației, a consumatorului, în autorități. Și mai grav, mi se pare când această criză de neîncredere este întreținută și dezvoltată de către oameni politici, doar pentru a maximiza electoral.

Pe lângă un atac furibund pe care l-am văzut în ultimele zile asupra ministrului de Resort (ministrul Energiei-Virgil Popescu), am asistat astăzi și la un fake news care relata că mai mulți membri ai PNL (parlamentari și membri cu funcții de conducere), ar fi contestat pe grupurile interne ale partidului de pe WhatsApp pe Virgil Popescu și chiar că i s-ar fi cerut demisia în cadrul acestor mesaje interne. Vreau să menționez că fac parte din toate grupurile interne de WhatsApp și că nu am citit niciun mesaj care să critice acțiunile din ultima perioadă sau să ceară demisia ministrului, deci este un Fake News !

Asigur toți consumatorii că întreg Partidul Național Liberal, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Resort- Virgil Popescu, precum și conducerea politică a partidului- președintele Florin Cîțu, prim-vicepreședintele și întreg Biroul Permanent Național, are în atenție acest subiect și suntem pregătiți să venim în următoarea perioadă cu toate măsurile necesare pentru a remedia această situație de criză din domeniul energetic, o analiză care trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte:

-dacă măsurile stabilite prin legea plafonării și compensării de anul trecut au fost corect transpuse de către furnizorii de gaze și energie electrică și dacă facturile au fost emise corect,

-dacă aceste măsuri au fost suficiente pentru această perioadă de 5 luni și avem nevoie de eventuale ajustări,

-de asemenea, cum protejăm populația și consumatorii industriali (economia) de la 1 aprilie, mecanismele necesare pentru a reuși reglarea acestor disfuncționalități din piați și bineînțeles, măsuri pe termen lung, care înseamnă mărirea capacităților de producție, de transport și distribuție către consumator.

Aceste lucruri se pot realiza prin responsabilitate, calm și un dialog permanent între toți factorii implicați”. 

(Toma Petcu- senator PNL de Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °