Cristina Elena DINU: „Hotărârea de Guvern privind înființarea centrelor de evaluare COVID, adoptată”

0
521

„A fost aprobată ieri, Hotărârea de Guvern privind înființarea centrelor de #evaluare COVID, un obiectiv important al #PSD din planul de măsuri privind #combaterea pandemiei.

Pentru prima oară de la debutul pandemiei, #Ministerul_ Sănătăţii, condus acum de social-democratul Alexandru Rafila, pune accent pe #PREVENIREA cazurilor grave de îmbolnăvire.

În aceste centre de evaluare, #pacienții care au fost testaţi pozitiv și prezintă simptome medii sau ușoare pot fi consultați și tratați în fazele #incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, este redus riscul de spitalizare și de deces din cauza acestei boli.

Pacienţii se pot adresa în mod #direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie. Apoi, în funcție de starea de #sănătate, fiecare pacient va primi o #schemă de tratament adecvată și o prescripție cu #medicamentele necesare ce vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis.

Lista completă a centrelor de evaluare COVID va fi disponibilă în scurt timp pe site-ul Ministerului Sănătății.

Alături de înființarea centrelor de evaluare, ministrul Sănătății a mai luat deja și alte măsuri importante pentru reducerea numărului de spitalizări și decese COVID-19, precum creșterea capacității de #testare prin implicarea medicilor de familie și a farmaciilor sau aprobarea #antiviralelor care pot fi folosite în primele zile de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2.”

(Cristina Elena Dinu- deputat PSD de Giurgiu)