Toma Petcu, ministrul Energiei, şi favorit la a-şi păstra acest portofoliu, şi-a anunţat colegii că demisionează din Guvern.

Deşi el spunea că demisionează din motive personale, unele surse susţin că ar fi vorba de dispute politice.

PSD îşi doreşte acest minister, propunând colegilor de coaliţie ca, la schimb, să preia Ministerul Transporturilor. În schimb, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, susţine că algoritmul iniţial trebuie respectat, având chiar şi o propunere pentru Ministerul Energiei – Anton Anton, actualul interimar la Energie – şi afirmând că, în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere, coaliţia PSD – ALDE ar putea fi ruptă.

Celelalte trei propuneri ALDE ar fi: Graţiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului, aceasta urmând să fie în continuare şi vicepremier, Teodor Meleşcanu pentru Ministerul Afacerilor Externe, Viorel Ilie la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul. 

Şedinţa de negociere a portofoliilor are loc la această oră, iar informaţiile venite din interior se schimbă de la un minut la altul.

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. […] Toma Petcu, ministrul Energiei, şi favorit la a-şi păstra acest portofoliu, şi-a anunţat colegii că demisionează din Guvern. Deşi el spunea că demisionează din motive personale, unele surse susţin că ar fi vorba de dispute politice. PSD îşi doreşte acest minister, propunând colegilor de coaliţie ca, la schimb, să preia Ministerul Transporturilor. În schimb, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, susţine că algoritmul iniţial trebuie respectat, având chiar şi o propunere pentru Ministerul Energiei – Anton Anton, actualul interimar la Energie – şi afirmând că, în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere, coaliţia PSD – ALDE ar putea fi ruptă. Celelalte trei propuneri ALDE ar fi: Graţiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului, aceasta urmând să fie în continuare şi vicepremier, Teodor Meleşcanu pentru Ministerul Afacerilor Externe, Viorel Ilie la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.  Şedinţa de negociere a portofoliilor are loc la această oră, iar informaţiile venite din interior se schimbă de la un minut la altul. (Jurnal) Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Coaliţia, la un pas de a se rupe, în urma demisiei lui Toma Petcu! […]