Conform celor de la Antena 3, Toma Petcu  şi-a anunţat cu puţin timp înainte colegii din ALDE că demisionează din Guvern din motive personale.

 Marea  surpriză a noului cabinet Dăncilă putem spune că este demisia concetăţeanului nostru, Toma Petcu. În urma acestui gest noul Guvern Dăncilă nu mai conţine niciun ministru giurgiuvean, deocamdată…

Propunerea ALDE pentru portofoliul de la Energie este  Anton Anton deşi se zvonea că PSD doreşte Ministerul Energiei. Cu toate acestea se pare că ALDE va păstra acest minister.

În urmă cu scurt timp, agenţiile de presă anunţau, pe surse, că Biroul Politic Central al ALDE a validat lista cu propunerile de miniştri din partea acestei formaţiuni pentru Cabinetul Dăncilă şi că miniştrii din Guvernul Tudose îşi păstreze portofoliile. 

Demisia lui Toma Petcu ar putea deschide însă negocierile PSD-ALDE pentru Ministerul Energiei. 

Celelalte trei propuneri ALDE ar fi: Graţiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului, aceasta urmând să fie în continuare şi vicepremier, Teodor Meleşcanu pentru Ministerul Afacerilor Externe, Viorel Ilie la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul. 

(Jurnal)