În data de 25 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de  Frontieră Giurgiu împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei nr. 7 – Poliţie Rurală Băneasa, în jurul orei 00.10, au observat într-o parcare de camioane, adiacentă drumului naţional care face legătura între Giurgiu şi Bucureşti (DN5), trei cetăţeni străini care încercau să taie prelata unui automărfar pentru a se urca în semiremorca acestuia.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, tot pe DN5, au mai fost depistaţi alţi cinci cetăţeni străini care se deplasau pe jos în direcţia municipiului Bucureşti şi care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

 Cei opt au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit ca sunt cetăţeni irakieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră. Cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să pătrundă în interiorul unor autocamioane, fără ştiinţa şoferilor, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Ca urmare a celor constatate, cei în cauză au fost predaţi lucrătorilor din cadrul centrelor regionale de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil unde erau luaţi în evidenţă. 

Cercetările continuă, la finalizare urmând a fi luate măsurile ce se impun.

(Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU

  1. […]   În data de 25 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de  Frontieră Giurgiu împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei nr. 7 – Poliţie Rurală Băneasa, în jurul orei 00.10, au observat într-o parcare de camioane, adiacentă drumului naţional care face legătura între Giurgiu şi Bucureşti (DN5), trei cetăţeni străini care încercau să taie prelata unui automărfar pentru a se urca în semiremorca acestuia. În cadrul aceleiaşi acţiuni, tot pe DN5, au mai fost depistaţi alţi cinci cetăţeni străini care se deplasau pe jos în direcţia municipiului Bucureşti şi care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.  Cei opt au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit ca sunt cetăţeni irakieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 39 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră. Cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să pătrundă în interiorul unor autocamioane, fără ştiinţa şoferilor, cu intenţia de a ajunge în Germania. Ca urmare a celor constatate, cei în cauză au fost predaţi lucrătorilor din cadrul centrelor regionale de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil unde erau luaţi în evidenţă.  Cercetările continuă, la finalizare urmând a fi luate măsurile ce se impun. (Jurnal)     Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: De necrezut! Ce vroiau să facă 8 irakieni, pentru a trece clandestin frontiera pe la Giurgiu […]