Toma Petcu dezminte zvonurile apărute în media, cu privire la demisia sa din Guvern

1
556

Odată cu anunţarea demisiei sale din funcţia de Ministru al Energiei, în jurul lui Toma Petcu s-au ţesut, de către anumiţi politicieni sau oameni din media, diverse ipoteze. Una dintre ele ar fi că, de fapt, el a fost „împins” la a renunţa la ministerul Energiei, în favoarea – se spunea la vremea respectivă – unui membru PSD.

Prezent în conferinţa de presă de joi, 1 februarie – prima, de altfel, după anunţul demisiei sale – preşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a ţinut să lămurească, odată pentru totdeauna, toate speculaţiile apărute:

„Personal, am avut un an foarte dificil, din mai multe puncte de vedere. Anul 2018 l-am început cu o stare a sănătăţii nu excelente, şi am considerat, la acel moment, că nu voi putea face faţă încă unei schimbări de echipă guvernamentală. De aceea am şi decis să renunţ la funcţia de ministru. După cum ştiţi, am lăsat în urmă multe plusuri, şi câteva minusuri. Nu neg că ministerul pe care l-am condus a fost unul dintre cele mai grele, dar sunt sigur că cel care a venit după mine, domnul Anton Anton, un bun profesionist, va şti să gestioneze aşa cum trebuie toate problemele energiei din România. Decizia mea de a renunţa a fost una corectă, atât faţă de mine, cât şi faţă de colegii de partid sau de coaliţie. Nu s-a pus problema, nici măcar o secundă, să existe presiuni din partea social-democraţilor pentru ca eu să plec de la Ministerul Energiei. De altfel, dacă lucrurile vor merge bine în ceea ce mă priveşte, personal, cred că peste maxim un an voi fi apt de a mă întoarce – dacă va fi nevoie – la munca de ministru”, spunea Toma Petcu.

Referindu-se la giurgiuvenii care au acces în posturi importante în cadrul ministerului pe care l-a condus, sau în companii importante de pe piaţa energetică, liderul organizaţiei judeţene a ALDE a precizat că, în ceea ce-i priveşte pe cei de la minister, aceştia vor rămâne pe posturile respective, unde au demonstrat că sunt profesionişti, în timp ce cei de la conducerea companiilor vor rămâne acolo atâta timp cât decid cei din Consiliile de Adminsitraţie.

1 COMENTARIU

  1. […] Odată cu anunţarea demisiei sale din funcţia de Ministru al Energiei, în jurul lui Toma Petcu s-au ţesut, de către anumiţi politicieni sau oameni din media, diverse ipoteze. Una dintre ele ar fi că, de fapt, el a fost „împins” la a renunţa la ministerul Energiei, în favoarea – se spunea la vremea respectivă – unui membru PSD. Prezent în conferinţa de presă de joi, 1 februarie – prima, de altfel, după anunţul demisiei sale – preşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, a ţinut să lămurească, odată pentru totdeauna, toate speculaţiile apărute: „Personal, am avut un an foarte dificil, din mai multe puncte de vedere. Anul 2018 l-am început cu o stare a sănătăţii nu excelente, şi am considerat, la acel moment, că nu voi putea face faţă încă unei schimbări de echipă guvernamentală. De aceea am şi decis să renunţ la funcţia de ministru. După cum ştiţi, am lăsat în urmă multe plusuri, şi câteva minusuri. Nu neg că ministerul pe care l-am condus a fost unul dintre cele mai grele, dar sunt sigur că cel care a venit după mine, domnul Anton Anton, un bun profesionist, va şti să gestioneze aşa cum trebuie toate problemele energiei din România. Decizia mea de a renunţa a fost una corectă, atât faţă de mine, cât şi faţă de colegii de partid sau de coaliţie. Nu s-a pus problema, nici măcar o secundă, să existe presiuni din partea social-democraţilor pentru ca eu să plec de la Ministerul Energiei. De altfel, dacă lucrurile vor merge bine în ceea ce mă priveşte, personal, cred că peste maxim un an voi fi apt de a mă întoarce – dacă va fi nevoie – la munca de ministru”, spunea Toma Petcu. Referindu-se la giurgiuvenii care au acces în posturi importante în cadrul ministerului pe care l-a condus, sau în companii importante de pe piaţa energetică, liderul organizaţiei judeţene a ALDE a precizat că, în ceea ce-i priveşte pe cei de la minister, aceştia vor rămâne pe posturile respective, unde au demonstrat că sunt profesionişti, în timp ce cei de la conducerea companiilor vor rămâne acolo atâta timp cât decid cei din Consiliile de Adminsitraţie. Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Toma Petcu dezminte zvonurile apărute în media, cu privire la demisia sa din Guvern […]