Senatorul Niculae Bădălău, președinte executiv al PSD, a fost înlocuit, astăzi, de senatorul Adrian Țuțuianu în funcția de vicepreședinte al Senatului, conform celor de la adevarul.ro. Înlocuirea s-a produs, conform aceleiași surse, în cadrul ședinței grupului senatorial al PSD, la care a participat și Liviu Dragnea. Cel care i-a luat locul lui Bădălău la conducerea Senatului este fost ministru al apărării, iar în sesiunea trecută a Parlamentului a fost chestor al Senatului.

O altă schimbare importantă a avut loc la șefia Comisiei de învățământ din Senat, Ecaterina Andronescu fiind înlocuită cu fostul ministru Liviu Pop.

Despre Niculae Bădălău, cei de la Adevărul spun că este cel care, pe 8 ianuarie, a trimis o scrisoare deschisă tuturor membrilor PSD, înainte ca lui Mihai Tudose să i se ceară demisia. De altfel, în acea scrisoare, senatorul social-democrat giurgiuvean acuza conducerea partidului că a „suspendat democrația”.

De asemenea, jurnaliștii speculează faptul că destituirea din funcția de vicepreședinte a lui Niculae Bădălău ar fi o manevră de răzbunare a lui Liviu Dragnea, pentru susținerea pe care giurgiuveanul a arătat-o față de Mihai Tudose. Dorința de răzbunare despre care se vorbește în media a fost vizibilă mai întâi prin faptul că județului nostru nu i-a mai revenit niciun post de ministru, în noul guvern Dăncilă, și, mai apoi, cu destituirea votată azi în grupul senatorial PSD. Aceiași jurnaliști iterează în spațiul media faptul că, în plus, pe Niculae Bădălău ar putea să îl coste, inclusiv, postul de președinte executiv al PSD, funcție pe care o ocupă deocamdată.

(Jurnal)