Toma PETCU, co-preşedinte ALDE Giurgiu: ”Noruţ Stănişteanu şi Viorel Teodorescu nu ştiu dacă vor reuşi să aducă un plus de capital de imagine PNL-ului… Ei şi-au dat seama că au nevoie de un colac de salvare politic pentru următoarea perioadă!”

0
370

numire-pe-final-de-an-la-nivel-inalt-giurgiuveanul-toma-petcu-noul-presedinte-al-agentiei-nationale-de-mediuUnul dintre cei mai abili politicieni ai momentului, care vine din generaţia lupilor tineri ai politicii giurgiuvene este, fără îndoială, copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Florin Petcu. În mai puţin de doi ani de la înfiinţarea Organizaţiei ALDE la Giurgiu,  Petcu a reuşit o performanţă greu de imaginat, născocind strategii,  reinventând şi resuscitând  politicieni ce păreau la un moment dat ieşiţi din cursă, restabilind un evident  echilibru de forţe în ceea ce priveşte partidele favorite de pe plan local şi judeţean. Iată de ce am dorit să aflăm care este părerea sa în privinţa repoziţionării în această perioadă a unor personaje, respectiv lideri politici… Şi iată în rândurile de mai jos care sunt  concluziile invitatului nostru:

Este foarte clar că duşul rece pe care electoratul

l-a aplicat pe data de 5 iunietuturor partidelor dar în general, aş vrea să mă refer la partidele, mici care au avut speranţe foarte mari de a obţine un scor foarte bun, peste 5%, a atras atenţia acestor lideri de partide mici că trebuie să facă ceva. Şi astăzi ne aflăm în situaţia în care lideri precum Noruţ Stănişteanu sau Viorel Teodorescu, ţinând cont că au realizat scoruri foarte mici, de 1, 2, 3%, trebuie să se reorienteze. La toate acestea se adaugă şi problemele din PMP şi faptului că dl. Teodorescu a fost schimbat peste noapte cu Radu Popa, i-a convins pe aceştia de faptul că trebuie să se reorienteze. Singurele două opţiuni nu puteau fi decât cele două partide mari care au obţinut scorurile cele mai mari la alegerile locale: PSD şi PNL, dar şi ALDE, pentru acesta este singurul partid care în afara celor două partide consacrate, a reuşit să treacă pragul electoral…chiar a ajuns la 10% la nivelul judeţului şi 15% la municipiu. În acest context, cei doi lideri despre care presa a scris în ultimul timp au plecat spre PNL, Noruţ Stănişteanu şi Viorel Teodorescu, au optat să se întoarcă acolo unde s-au regăsit şi unde au început cariera politică. Sunt două personaje care nu ştiu dacă vor reuşi astfel să aducă un plus de capital de imagine şi dacă vor ajuta foarte mult PNL-ul, dar şi-au dat seama că au nevoie de un colac de salvare politic pentru următoarea perioadă. Este clar pentru lume că în Giurgiu la alegerile parlamentare nu va fi loc să tragă pragul electoral în afară de cele trei partide în ordinea de la alegerile locale, căci la cele parlamentare vom avea o cu totul altă ordine. Dar, în mod sigur, PSD-ul va fi primul partid. Vă spun că nou, ALDE nu am renunţat la ideea că ne batem pentru locul 2 cu PNL-ul şi ne asumăm acest lucru, pentru că PNL a arătat la alegerile locale că este un partid foarte slab, un partid care nu poate să performeze de niciun fel, Cred că printr-un efort colectiv vom putea depăşi PNL la alegerile parlamentare. Probabil din acelaşi motiv Viorel Teodorescu a optat să meargă spre PNL, sper să-i fie mai bine acolo, nu ştiu însă dacă PNL-ului îi va fi mai bine  cu Viorel Teodorescu alături…Este un om pe care îl apreciez, dar, repet, singurul considerent pe care l-a avut în vedere dl. Teodorescu atunci când a plecat a fost faptul că şi-a dat seama că în UNPR sau cu PMP-ul nu va mai reuşi să obţină un scor de  peste 5% care să-i dea posibilitatea de a reintra în Parlament. Mai departe, vom vedea fiecare ce se va întâmpla vom vedea şi felul în care fiecare îşi va stabili viitorul după cum va crede de cuviinţă …

(Florian TINCU)