Spitalul Judeţean Giurgiu acuză în continuare un important deficit de personal

0
364

Spitalul-judetean-de-urgenta-GiurgiuÎn cadrul conferinţei de presă susţinută marţi, 30 august, de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dr. Elena Dinu, aceasta a fost întrebată de jurnaliştii prezenţi în care secţie a instituţiei se înregistrează cel mai mare deficit de personal.

La secţia UPU (Unitatea de Primiri Urgenţe) avem un deficit de personal mai mare decât în restul Spitalului,a precizat dr. Elena Dinu, adăugând: În acest sens, am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru a ne suplimenta bugetul, astfel încât să putem asigura numărul optim de personal aici, mai ales că vorbim de secţia cea mai aglomerată din Spital. Este adevărat că de curând, la UPU au venit doi medici noi, de aceea am putut dubla numărul gărzilor în weekend., adică acum există doi medici care se ocupă de urgenţe la sfârşit de săptămână.

În total, avem 8 medici în prezent la UPU, dar ar mai fi nevoie de cel puţin încă atâţia, a mai spus dr. Dinu.

De asemenea, aceasta a fost rugată să precizeze dacă există riscul ca pacienţii internaţi la SJU Giurgiu să fie infectaţi cu bacterii intraspitaliceşti: Facem eforturi susţinute pentru a micşora numărul unor astfel de potenţiale infecţii. Evident că ele există, însă încercăm să nu ajungem la cazuri grave, care să determine decesul pacienţilor, a replicat managerul SJU Giurgiu.

Teodora N.