AcasăActualitateSă ne cunoaştem consilierii: Astăzi consilierul local Gheorghe GÂDEA (ALDE)

Să ne cunoaştem consilierii: Astăzi consilierul local Gheorghe GÂDEA (ALDE)

DSC02052Reporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizaţi câteva date biografice despre dumneavoastră.

Gheorghe Gâdea: M-am născut la data de 6 martie 1957, în satul Vieru, comuna Putineiu, judeţul Giurgiu. Am absolvit Liceul Industrial de Construcţii din Giurgiu (actualul Liceu Teoretic ”Nicolae Cartojan”), în anul 1977, fiind prima promoţie de 5 ani. Apoi, am optat pentru o specializare universitară cu totul diferită, şi anume filosofia, pe care am studiat-o în cadrul Universităţii Bucureşti în perioada 1978-1983. Sunt căsătorit şi am doi fii – Adrian, în vârstă de 32 de ani, care este contabil şi Alexandru, de 25 de ani, care activează în domeniul privat.

 

Rep: În continuare, referitor la activitatea şi realizările dvs. profesionale de până acum, ce ne puteţi spune?

Gheorghe Gâdea: Am debutat în învăţământ în anul 1983, fiind repartizat ca profesor de filosofie la Şcoala din comuna Gogoşari, unde am predat timp de 2 ani. Apoi, până în 1994 am revenit la liceul unde am fost elev, bineînţeles, de data aceasta în calitate de cadru didactic. De asemenea, tot până în 1994 am predat şi la Liceul de Chimie din municipiu. Din anul 1995, m-am reorientat din punct de vedere profesional la 180 de grade şi am devenit ofiţer operativ în cadrul Serviciului de Informaţii Externe, evident, după o riguroasă pregătire în domeniu. Aici am activat până în anul 2008, când am trecut în rezervă.

 

Reporter: În ceea ce priveşte activitatea politică, în primul rând, când aţi ”cochetat” prima dată cu acest domeniu şi ce v-a determinat să pătrundeţi în el?

Gheorghe Gâdea: În 2010, o întâmplare generată de activitatea mea de profesor, deci de prima mea carieră, m-a adus în faţa unei provocări – fostul meu elev, actualul copreşedinte ALDE Giurgiu, Toma Petcu, mi-a propus să intru în politică. Pe vremea aceea, Toma era preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Giurgiu şi începuse o muncă de reorganizare în cadrul partidului, având nevoie de o persoană cu capacităţi organizatorice, tenace şi perseverentă. Astfel, am decis să-i vin alături şi să-i accept propunerea de a deveni secretarul Organizaţiei Municipale, o muncă care, deşi pare uşoară, nu este deloc aşa. Din 2010 până în 2012 am reuşit, din această funcţie, alături de colegii mei, să punem bazele unei structuri organizatorice şi unei echipe extrem de puternice şi de unite la nivelul Organizaţiei Municipale a PNL Giurgiu. Regretul meu este că aceasta s-a destrămat în 2013, cea mai mare parte alegând să îl urmeze pe Toma Petcu în PLR. Din 2013 până în 2015 am activat tot ca secretar de Organizaţie Municipală în cadrul PLR Giurgiu, iar din 2015, deţin aceeaşi funcţie în cadrul ALDE Giurgiu, formaţiune ce a luat naştere din fuziunea PLR cu PC. Revenind la motivele ce m-au determinat să pătrund în politică, vă mărturisesc că aveam un acut sentiment al inutilităţii după pensionare, după retragerea din viaţa profesională activă şi am decis că pot şi vreau să schimb ceva în bine în propria-mi viaţă, dar mai ales a celorlalţi.

 

Reporter: De curând, aţi devenit consilier în cadrul Consiliului Local Giurgiu. Ce înseamnă pentru dumneavoastră postul de consilier local? Ce aşteptări aveţi şi ce vă propuneţi să realizaţi în această calitate?

Gheorghe Gâdea: Înseamnă foarte mult pentru mine postul de consilier local, şi nu exagerez spunând aceste cuvinte mari. Consiliul Local este structura deliberativă şi legiuitoare a comunităţii. Mi-am dorit şi îmi doresc să particip, cu experienţa mea profesională, dar şi cea de viaţă, la elaborarea şi punerea în aplicare, în primul rând, a unei strategii de dezvoltare economică a comunităţii, strategie pe termen scurt, mediu şi lung, care să fie coerentă şi aplicabilă. Îmi pare rău că, indiferent de culoarea politică, nu există un asemenea plan coerent şi că foarte puţini oameni politici (subliniez – indiferent de culoarea politică) care înţeleg necesitatea stringentă a unei astfel de întreprinderi. Mi-aş dori ca în Consiliul Local să nu mai existe orgolii politice şi personale, pentru că acestea sunt în detrimentul interesului cetăţeanului, care, în fapt, are nevoie de  o echipă puternică care să acţioneze în concordanţă cu obiective clar stabilite şi asumate.

 

Reporter: Unde vă vedeţi peste 5 ani?

Gheorghe Gâdea: Bănuiesc că mă voi regăsi tot într-o structură politică liberală, fie ea ALDE sau PNL, dacă se va ajunge la reunificarea dreptei în România.

 

 

Reporter: De asemenea, am dori să vă cunoaştem şi în calitate de om, cu calităţi şi defecte, cu împliniri şi dezamăgiri… Cum v-aţi autocaracteriza în câteva cuvinte? Care este cea mai mare împlinire a dumneavoastră? Dar neîmplinire?

Gheorghe Gâdea: Sunt o persoană perseverentă, tenace, riguroasă, perfecţionistă, uneori prea sâcâitoare, chiar dacă pe unii acest lucru îi mai şi deranjează. Consider că absolvirea Facultăţii de Filosofie reprezintă cea mai mare împlinire a mea, pentru că acesta a fost visul meu din adolescenţă, pe care am reuşit să-l ating. Faptul că a trebuit să-mi ”părăsesc” acest vis, care devenise pentru mine aproape un coşmar, în condiţiile în care în învăţământ, practic, nu aveam cu cine lucra în anii ’90, a reprezentat o dezamăgire foarte mare pentru mine.

Reporter: Nu în ultimul rând, pentru a ”definitiva” conturarea imaginii de ansamblu despre dvs., ne puteţi vorbi despre pasiunile pe care le aveţi?

Gheorghe Gâdea: Lectura reprezintă principala mea pasiune. Mă fascinează evoluţia culturii şi cunoaşterii umane din toate domeniile. De asemenea, îmi place să petrec timp în mijlocul naturii, pescuind. Pentru mine, acesta reprezintă prilejul ideal de a-mi oferi un răgaz de meditaţie, într-o lume extrem de activă şi de tensionată.

(Teodora Nicolau)

 

 

1 COMENTARIU

  1. Minte. A cochetat cu politica prin ani 1980, cand era mare activist in Comotetul Judetean al Partidului Comunist Roman. Mai exact era seful UTC-ului pe judet., Ce viitor avea personajul in socialism. Dar nici asa nu a fost rau, a intrat in SIE (ca asa este in viata la vremuri noi, tot noi), pensionar tanar cu pensie mare (doar a fost spion) iar acum se da si mare politician democrat.

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
77 %
4kmh
85 %
joi
30 °
vin
32 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
29 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com