transferul-de-proprietate-in-baza-legii-darii-in-plata-va-fi-scutit-de-impozit-dragu-incercam-sa-cuprindem_size4 O lege care a trecut aproape neobservată va duce la schimbarea tuturor monedelor și bancnotelor emise de Banca Națională a României.

 Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni, 11 iulie, decretul privind promulgarea Legii care modifică stema țării. Actul normativ pentru modificarea Legii nr. 102/1992 privind stema tarii si sigiliul statului prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema tarii.

Potrivit legii, pana la data de 31 decembrie 2018, autoritătile publice au obligatia să înlocuiască stemele si sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora. Până la această dată, cele două modele de stemă si de sigiliu pot fi folosite în continuare.

Banca Natională a României va trebui, la rândul său, să emită bancnote și monede cu noua stemă. Dar monedele si bancnotele emise de BNR anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua sa circule si după această dată, în paralel cu monedele si bancnotele cu stema nouă.

(Jurnal)