Evacuare-locatari-GiurgiuCu prilejul celei mai recente conferințe de presă susținută de edilul-șef al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, acesta a vorbit despre stadiul în care se află lucrările de investiții la locuințele sociale din oraș: Se lucrează foarte bine la construirea blocurilor sociale de la Istru, deja fiind turnată placa pe primul etaj. Sperăm ca atât blocurile de locuințe sociale de la Istru, cât și cele din cartierul Tineretului să fie gata cel târziu în luna septembrie. Precizez că în luna august vom stabili criteriile de evaluare a cererilor pentru aceste locuințe sociale, pornind de la legea privind acordarea lor. Subliniez totodată că nu vor intra în evaluare cei care au depus cereri, dar nu au nicio formă de venit, care să le permită să-și plătească utilitățile.

 Tot la capitolul lucrări de investiții, Barbu a mai precizat că în zona Aleea Fabricii de Zahăr, ADPP va realiza o parcare lângă blocul 23 August, în condițiile în care este nevoie de o asemenea investiție în zonă, iar GSL va amenaja peisagistic această zonă, mai puțin Parcul ”Fabrica de Zahăr”, care intră într-un program de modernizare cu finanțare europeană.

Referindu-se la stadiul în care se află procesul de asfaltarea a străzilor din municipiu, primarul a specificat:Se lucrează foarte bine pe șoseaua Alexandriei, pe care, până la sfârșitul anului, sperăm să o finalizăm, iar în toamnă vom planta și pomi în zona respectivă. Pe strada Nicolae Titulescu la fel, se lucrează intens, urmând ca și aici să plantăm platani. Pe străzile Dudului, Clopotari, Apusului și toată zona aceea, lucrările au fost întârziate, pentru de-abia acum câteva zile cei de la Wirom au venit să facă recordarea la gaze, în condițiile în care nu au fost cereri din partea locuitorilor acestor zone.

 În ceea ce privește lucrările pentru modernizarea școlilor, edilul-șef a declarat că în curând, la Școala Nr. 7 și la Grădinița Nr. 9  vor fi demarate procedurile de proiectare, iar grădinița va fi transformată din grădiniță cu program scurt în grădiniță cu program prelungit și creșă, deoarece sunt multe solicitări în acest sens.

 (Teodora NICOLAU)