Tiriştii au readus în actualitate problema  veceurilor  publice din Municipiu!

0
214

coada-de-tiruri-la-vama-giurgiu_69885900Fie el mobil sau staţionar, ecologic sau nu, ideea e că, atunci când „te apucă”, musai să fie unul prin preajmă. ”Tron”, ”budă”, toaletă, sub orice denumire s-ar găsi, tot veceu se cheamă! Iar la ultima şedinţă a aleşilor locali, el, veceul a fost „vedeta” punctului „Diverse”.

Preocupaţi, cu toate că nu locuiesc în zonă, de bunăstarea celor care îşi au casa fix în zonele unde sunt staţionate tirurile, unii aleşi locali au ridicat problema…mirosurilor. Şi nu vorbim aici despre mirosul de gaze de eşapament , ci despre cel al fecalelor împrăştiate în zonă, de către şoferii autotrenurilor staţionate, care,  odată cu lăsarea întunericului, se deşartă  prin boscheţii cartierului ce se învecinează cu şoseaua  Prieteniei!

În acest caz  aleşii noştri au propus municipalităţii amplasarea unor toalete ecologice, ca să scape contribuabilul giurgiuvean de izurile pestilenţiale ce dau buzna zilnic  pe fereastră,  din vegetaţia crescută în spatele blocurilor de locuit din cartierul Tineretului, mai ales de când bulgarii au impus TIR-urilor vigneta obligatorie la trecerea Podului, obligându-le la staţionare pentru ore întregi.    În replică, primarul Nicolae Barbu a răspuns solicitării venite în şedinţă:  „Ne confruntăm, e adevărat, cu  numărul mare de tiruri, dar, aşa cum se ştie, nu e vina noastră. Dimpotrivă, am propus părţii bulgare ca, în cel mai scurt timp, să amplaseze în zona fostelor free-shop-uri, un punct în care să se plătească electronic acea vignetă, iar la intrarea în ţară tirul să fie doar scanat şi să se dovedească dacă a plătit sau nu taxa de drum. Cât despre toaletele ecologice, e greu de amplasat aşa ceva în zonă, pentru că nu există acces pentru maşinile care să cureţe. Singurul lucru pe care l-am putut face a fost să transmit un ordin către Giurgiu Servicii Locale şi Giurgiu Servicii Publice să amplaseze mai multe coşuri de gunoi, şi să treacă mai des prin zonă, pentru a le goli”, a mai spus primarul Barbu.

Nu a terminat bine primul edil de explicat care e treaba cu toaletele ecologice, că un alt ales local a ridicat o nouă problemă. În fine, e veche, dar…cu altă amplasare: WC-ul public din apropierea Teatrului „Tudor Vianu”, care zace închis de ani buni.

„Terenul respectiv a fost scos la vânzare, a fost vândut încă din mandatul 2008 – 2012. Acum, că nu s-a redeschis WC-ul de acolo, nu ştiu ce să vă spun. E domeniu privat al unui cetăţean, e treaba lui ce şi când dă drumul „investiţiei”, a  precizat în continuare  primarul municipiului.

Privată sau nu,  buda din Centrul oraşului  mai are de aşteptat până va (re)deveni funcţională. Cât despre tiriştii parcaţi la intrarea în municipiu există o soluţie… „de avarie”! Ca tiriştii să apeleze   la serviciile  celor două benzinării aflate în apropiere, dar nu pentru „plin”!                     

   (O.C.)