Ministrul Educaţiei crede că este nevoie de o revizuire a programelor, ca elevii din clasele primare  să nu mai care cu ei zeci de caiete 

0
185

p_20987_766x350-10-85Cea mai grea problemă pentru elevii din clasele mici este ghiozdanul. Medicii atrag atenţia că ghiozdanul nu trebuie să depăşească 10 la sută din greutatea elevului. Dacă e mai greu îi poate deforma copilului coloana vertebrală.

Ministrul Educaţiei, Pavel Nastase, crede că problema ar putea fi rezolvata printr-o revizuire totală a programelor şcolare. De la clasa a I-a până  la a XII-a. „Toată lumea este conştientă că avem manuale foarte, foarte încărcate. Ca să nu mai vorbesc despre greutatea ghiozdanului, cu repercusiuni asupra sănătăţii copiilor, dar şi a părinţilor. Pentru că de multe ori părinţii poartă ghiozdanul în spate şi ai impresia că pleacă într-o expediţie în Himalaya. Dorim foarte mult să realizăm o reviziure totală şi sistematică a programelor şcolare începând din clasa I-a până în clasa a XII-a.”                                           (Jurnal)