AcasăActualitateConsilierii locali au decis! Parcările se vor da giurgiuvenilor după regulament!

Consilierii locali au decis! Parcările se vor da giurgiuvenilor după regulament!

locuri-parcareÎn decursul anilor anteriori, mai mulţi cetăţeni din municipiu au depus cereri în vederea închirierii sau atribuirii de locuri de parcare destinate parcării de domiciliu sau sediu/punct de lucru.

În aceste condiţii, aleşii locali au elaborat şi aprobat un regulament care să stabilească un cadru legal pentru administrarea acestor locuri de parcare.

Conform acestui regulament, în acest tip de parcări pot fi lăsate doar autoturisme cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone. În parcările de domiciliu/reşedinţă sau sediu/punct de lucru se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă şi pentru un singur autoturism, cu excepţia persoanelor care deţin garaje. Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă taxa stabilită prin hotărârea de consiliu local, respectiv 185 lei/loc/an, pentru anul 2017. Nu pot participa la licitaţia pentru atribuirea locurilor de parcare persoanele fizice care nu pot dovedi domiciliul sau rezidenţa, precum şi persoanele juridice care nu pot dovedi calitatea de proprietar sau chiriaş al unui apartament, sau persoanele care deţin garaje amplasate în zonă, care deţin curţi sau au alte posibilităţi de parcare, precum şi persoanele care nu deţin un autovehicul în proprietate, utilizare sau folosinţă.

În cazul în care numărul de solicitanţi este mai mic decât numărul de locuri de parcare amenajate, pot participa la licitaţie şi locatarii din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţă aferentă acestora, sau se pot atribui mai multe locuri de parcare pentru acelaşi apartament cu condiţia achitării tarifului aferent.

Abonamentele, eliberate de către Primăria Municipiului Giurgiu, prin Direcţia Patrimoniu, asigură folosirea locului de parcare de la ora 16 până la ora 8. Deţinătorul unui abonament va putea folosi parcarea şi în intervalul orar 8 – 16, fără să achite o taxă suplimentară.

Pentru a putea participa la licitaţie, solicitanţii vor depune la Direcţia Patrimoniu un dosar cu următoarele documente: cerere tip, documente privind domiciliul, rezidenţa sau sediul societăţii, copie după certificatul de înmatriculare a autovehiculului, certificat fiscal eliberat de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, din care să reiasă că nu figurează cu datorii la bugetul local, document care să ateste înregistrarea autovehiculului la DITL Giurgiu, copie a certificatului de căsătorie, în cazul în care la aceeaşi adresă domiciliază două familii, certificat de încadrare într-o grupă de handicap locomotor a unui membru al familiei, dacă este cazul, acte doveditoare că este veteran de război, membru AFDPR sau beneficiar al Legii 189/2000, dacă este cazul, declaraţie pe propria răspundere că nu deţine garaj amplasat pe domeniul public, precum şi alte documente, după caz.

Cum în municipiu sunt şi foarte autoturisme înmatriculate în alte state, în special în Bulgaria, posesorii acestora nu vor putea participa la licitaţie, ci vor beneficia de acele locuri de parcare publică, dar numai în intervalul orar 16 – 8 dimineaţa.

„Mi se pare lipsit de fair-play ca un autoturism pentru care nu se plăteşte nicio taxă în municipiu, dar foloseşte străzile din municipiu, să se atribuie un loc de parcare în detrimentul cuiva care plăteşte taxe şi impozite aici. Am demarat acest proces de licitaţie, de impunere a unor re-guli, după ce toată perioada de zăpadă din această iarnă, ne-am chinuit cu deszăpezirea, pentru că fiecare parca unde îi convenea, iar utilajele nu îşi puteau face treaba. Pe de altă parte, cei care vor deţine de acum locuri de parcare vor avea obligaţia şi de a le curăţa de zăpadă, de a le întreţine, în caz contrar îşi vor pierde dreptul asupra lor”, a precizat primarul municipiului, Nicolae Barbu.                

(Oana Călin)

 

 

9 COMENTARII

  1. Sper sa se aiba in vedere inainte de marcarea locurilor de parcare(asa cum scrie in regulament) si amenajarea perimetrului in care se vor afla locurile de parcare( in special in spatele blocurilor 611, 612, unde nu s-a mai turnat un asfalt din anul 2004, iar cand ploua arata ca un drum forestier.

  2. sper sa se aiba in vedere sa se scoata la licitatie si PARCURILE din oras dupa modelul parcarilor… adica numai cine are bani multi sa poata sa se mai plimbe prin parcuri… corect? e pe acelasi principiu! de ce sunteti carcotasi acum? oras de doi bani dar cu pretentii de metropola. VA MERITATI PRIMARUL PE CARE VI L-AU ALES UNII.

  3. Pâna va apucati voi sa le luati banii la fraieri pe parcari, ar trebui sa veniti sa le vedeti pe cele date in folosinta de aproximativ 3-4 ani, asfaltate cu CIMENT chinezesc de 2 bani si care acum au devenit o mare masa de pietre si praf. Eu locuiesc in spatele Pati- Barului si de cand s-a topit zapada parcarea aceea a devenit deșert, nu putem deschide ferestrele sa aerisim, pt. ca tot praful intra in case, masinile circula pe acolo in mare viteza , (fiind scoala nr. 8 in apropiere si cu toate ca aia nu este o sosea propriu-zisa), arunca pietrele de sub roți peste tot, existând posibilitatea accidentarii oamenilor sau a spargerii parbrizelor de la masinile parcate in zona. Noi, proprietarii din respectiva zona, (platitori de taxe si impozite), va cerem sa veniti si sa asfaltati din nou , de data aceasta cu BITUM (si sa se instaleze inclusiv limitatoare de viteza in dreptul scarilor de bloc), pentru ca daca nu, ne gândim serios sa limitam total traficul pe acolo, cu vreun junghi de Dacie pentru Remat. Primarul ar trebui sa mai coboare din ML- ul ala si sa mai circule si pe jos, pe caile adiacente, ca acolo va descoperi realitatea.

    • cum indraznesti sa te iei de primarul instalat in jilt de sistem ( nici macar o secunda nu am crezut ca a fost votat pe bune de cetatenii urbei in iunie 2016) ?????? bietul primar care a venit si el de pe alte melaguri sa faca bani pe aici si care acum crede ca toti suntem fraierii lui… nu vezi ce ochi albastri si frumosi are? bietul primar pe care nu l a votat mai nimeni… dar uite ca ajunse primar… acum spalati-va cu el pe cap!

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.1 ° C
18.1 °
18.1 °
81 %
1.2kmh
100 %
Dum
18 °
lun
19 °
mar
25 °
mie
25 °
joi
24 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!