Un bărbat din județul Giurgiu a fost depistat de polițiști, în flagrant delict,  în timp ce transporta  țigări provenite din contrabandă.

Marți, 24 aprilie, în jurul orei 07.30, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, cu sprijinul Secției de Poliție Rurală numărul 8 Roata de Jos au depistat în trafic, pe strada Olteni, din comuna Roata de Jos, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Giurgiu, care transporta într-un  autoturism ce tracta o remorcă în care se aflau nici mai mult nici mai puțin decât  2.500 de pachete de țigări, provenite din contrabandă.

Țigaretele erau ascunse în remorcă, într-un spațiu construit artizanal prin dublarea podelei, iar în urma cercetărilor polițiștii au stabilit că aveau ca destinație  Franța.

Contrabandistului i s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Judecătoriei Bolintin Vale, cu propunerii corespunzătoare.

(Jurnal)