Recentul scandal în care este implicat, fără voia sa, inspectorul școlar general Gigi Oprișan, a fost una dintre temele abordate de primarul Nicolae Barbu în cea mai recentă conferință de presă.

Miercuri, 25 aprilie, primarul Barbu a declarat, în fața celor prezenți la conferința de presă:

„Nu cred că, în această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean sau mediul școlar au fost mai prost gestionate decât pe vremea lui Burgui sau a lui Petre Petre. Se încearcă „omorârea” vecinului, ca să-i ia capra! Au fost aruncate mizerii care afectează emoțional, iar calificativele de la Foarte Bine, la Bine, și, apoi, la Nesatisfăcător, sunt bătătoare la ochi. Sunt, după mine, cozi de topor care bat în interiorul PSD și vor să-l dea jos pe Gigi Oprișan cu orice preț. Vă anunț de acum că nu voi mai candida, la următoarele alegeri locale, dar îl voi susține pe Gigi Oprișan”, a declarat primarul municipiului, Nicolae Barbu.

Amintim faptul că, în urmă cu doar câteva zile, președintele PNL Giurgiu, Marin Anton, declara că, în spatele tentativei de destituire a lui Gigi Oprișan ar sta personaje din interiorul PSD, care nu ar accepta faptul că inspectorul școlar general ar fi un aliat al primarului Barbu. De asemenea, Marin Anton declara, la acea vreme, că artizanul rămânerii în funcție – cel puțin pentru moment – a lui Gigi Oprișan ar fi chiar primarul municipiului, despre care existau zvonuri că ar fi intervenit pe lângă Liviu Dragnea ca demiterea lui Oprișan să nu fie pusă în practică.

(Jurnal)