O parte a site-urilor giurgiuvene au preluat, în cursul zilei de miercuri, o informaţie venită „pe surse”, conform căreia în sediul organizaţiei judeţene a PNL ar fi avut loc o…bătaie pe cinste! Protagonişti, conform acestor site-uri, erau Ionel Dinu (fost, de acum, se pare, secretar general adjunct al organizaţiei judeţene), Marin Anton (preşedintele organizaţiei judeţene a PNL) şi Marian Măroiu (preşedintele organizaţiei municipale a PNL). Unele dintre site-uri îl dădeau ca implicat şi pe Constantin Dumitru, doar că acesta a dezminţit orice implicare, acuzând chiar o sciatică ce îl necăjeşte de mai bine de o săptămână.

Ce s-a întâmplat, mai exact. Pe aceste site-uri a apărut informaţia conform căreia Ionel Dinu ar fi fost îmbrâncit şi chiar „înghesuit” de Marin Anton şi de Marian Măroiu, ca urmare a unor altercaţii pornite din timpul şedinţei de Birou Permanent Judeţean.

Numai că realitatea este cu totul alta. Contactaţi telefonic, doi dintre protagonişti (Ionel Dinu şi Marian Măroiu) au contrazis toate cele apărute – deja – în mediul online.

„Ceea ce s-a întâmplat aseară a fost o ieşire aşteptată, tipică lui Ionel Dinu, rostul lui fiind să facă valuri, pus de Toma Petcu, înainte de a pleca din PNL la ALDE, sau unde s-o duce. Aseară a venit chitit pe scandal; întâi l-a luat peste picior pe domnul Anton, pe urmă m-a luat pe mine l-a înjurături. Eu l-am întrebat, calm, cine l-a pus să facă tot acest scandal, iar el a negat – în aceeaşi manieră caracteristică lui – orice legătură cu Toma Petcu, chiar dacă se ştie că acesta din urmă va fi naşul de cununie al fiicei lui Dinu. De aici, a început să mă înjure. Se aştepta ca eu să ripostez, eu nu am spus nimic, l-am lăsat pe domnul preşedinte, care s-a dus, l-a luat cu frumosul şi l-a poftit afară, spunându-i, totodată, că nu mai are ce căuta la şedinţele de BPJ. Johnny (n.r. – Ionel Dinu) nu s-a potolit, a continuat cu injuriile şi pe scări, numai că eu personal nu plec urechea la prostiile lui Dinu. Cert este că, acum, s-a terminat cu el în PNL! A vrut să pozeze în victimă, dar nu i-a ieşit. Eu muncesc prea mult ca să-mi bat joc de munca mea şi să cad în plasa lui Ionel Dinu. El are o problemă cu Barbu, e treaba lui, dar asta nu înseamnă că toţi trebuie să-l înjurăm pe Nicolae Barbu. Apoi, el avea o problemă cu mine că stau în biroul domnului Anton, dar domnul preşedinte i-a explicat, încă o dată, că este cu acordul său. Era de aşteptat să se întâmple, mai bine că a fost acum, şi nu mai târziu!

 Asta este, unii muncim ca nebunii, şi alţii vin şi vor să distrugă tot. Repet, nu a fost ceea ce a apărut într-o anumită parte a site-urilor, nu a fost vorba de nicio bătaie, de nicio bruscare de acest gen!” – Marian Măroiu.

„Nu a fost niciun fel de îmbrânceală sau de altfel de contact fizic între mine şi Marian Măroiu. Singurul cu care am avut un contact fizic, ca să zic aşa, a fost domnul Anton, care a venit la mine, când s-au încins spiritele, şi m-a poftit afară. Nu m-a îmbrâncit, nu m-a bruscat, nu m-a lovit. Păi dacă mă îmbrâncea, vă daţi seama că ripostam, iar palma aia de la Bădălău era o nimica toată! Repet, să fie clar: nu a fost vorba despre o altercaţie fizică, recunosc, l-am înjurat pe Măroiu, că mi s-a părut că m-a înjurat, dar şi pentru că nu mi-a convenit atitudinea lui faţă de primarul Barbu. Nu cred că o să-mi cer scuze pentru ieşirea de aseară (n.r. – 24 aprilie), dar mai văd! Mie nu mi se pare normal ca un candidat al PNL să nu zică nimic de Barbu!” – Ionel Dinu.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton, contactat telefonic, a precizat că nu vrea să comenteze, în niciun fel, ieşirea lui Ionel Dinu din timpul şedinţei de Birou Permanent Judeţean, declarând, totuşi, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că se va gândi foarte serios la cele întâmplate şi că, cel mai probabil, vor exista şi o serie de repercusiuni.

(Jurnal)

1 COMENTARIU