Autoritățile se gândesc la scoaterea din școli a testelor pe bază de salivă, având în vedere că multe dintre ele au dat rezultate false. În aceste condiții, este posibil să fie folosite doar testele rapide cu prelevare din nas sau gât, pe care părinții le-au refuzat în primă fază. Ultimele cifre comunicate de Ministerul Sănătății arată că 27.000 de elevi și peste 7.300 de profesori s-au infectat într-o singură săptămână.

Raed Arafat a declarat luni că specialiştii în epidemiologie, alături de cei de la ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, urmează să analizeze impactul utilizării testelor de salivă COVID-19 în şcoli. În cazul în care se va ajunge la concluzia că sunt „fără valoare adăugată”, este posibil să se ajungă la oprirea acestora.

Tot minsterul Sănătății trebuie să răspundă și la întrebarea: „Ce se va întâmpla cu utilizarea testelor de salivă în şcoli în condiţiile în care există specialişti care spun că varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 nu poate fi depistată în urma unei astfel de testări?”

(Jurnal)