În data de 31.05.2019, Poliţia de Frontieră Bulgara, detașamentul special și un un helicopter al forțelor navale bulgare au participat cu forţe şi mijloace de mobilitate navală și terestră la exercițiul demonstrativ cu mijloace de mobilitate navală și aeriană pentru stoparea teroristilor pe Dunăre. Activitatea a fost organizată de către Ministerul Apărării Naționale și Poliția de Frontieră Bulgară.

De asemenea, la activitate au participat forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului General de Imigrări, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției Bulgare, Inspectoratului General al Jandarmeriei Bulgare.

Scopul acestui eveniment a fost de a prezenta activitatea desfășurată de către instituțiile Ministerului Afacerilor Interne /PFBulgare/ și MaPN pentru gestionarea unei situații de criză generată de unii teroriști la frontiera pe Dunăre cu România.

Exercițiul s-a desfășurat prin simularea ocupării unei nave de teroriști pentru stabilirea unor măsuri aplicabile în cazul sub coordonarea Poliției de Frontieră, unde s-a urmărit modalitatea de acțiune în comun a tuturor reprezentanților instituțiilor cu atribuții specifice, conform planului de măsuri întocmit în acest sens.

La exercițiu a participat și ministrul apărării bulgare, Krasimir Karakachanov.

(a consemnat Simeon Trifonov, corespondent „Jurnal giurgiuvean” în Bulgaria)