Tăriceanu demisionează din ALDE. Partidul este la câțiva pași de autodizolvare

0
366

Liderul ALDECălin Popescu Tăriceanu, și-a dat demisia din partid. Așa cum deja se profilase de ceva vreme el va candida probabil pe listele Pro România, la alegerile Parlamentare din 6 decembrie.

Conducerea ALDE a decis, în data de 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune intre ALDE și PRO România– precizează un comunicat.

Decizia ALDE de a fuziona cu Pro România va fi validată la Congresul extraordinar care va avea loc în data de 8 noiembrie.

Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie.

În urma acestei demisii, partidul rămâne fără lider, subțiindu-se simțitor după plecarea de până acum a mai multor membri marcanți, printre care și cea a lui Toma Petcu, actual vicepreședinte al PNL Giurgiu.

Astfel  formațiunea se află la acest moment în impas, foarte aproape de o autodizolvare. Va fi interesant de văzut de cine va fi ea preluată în perioada următoare și cu cine va face alianțe…

(Jurnal)