AcasăActualitateTârgul de la Călugăreni,  un reper comercial pe care primarul comunei, Marin...

Târgul de la Călugăreni,  un reper comercial pe care primarul comunei, Marin VOINEA, şi-l doreşte de nivel european!

Despre Târgul din Călugăreni aproape că nu mai are rost să se mai discute. Găseşti, dincolo de porţi, de toate: de la hamuri de cai, la alimente. Nu lipsesc nici animalele vii, orice orătanie (din ograda omului sau din colivii) găsindu-şi, la un moment dat, clienţi dornici să le cumpere.

Aşa cum mai scriam, cu ceva timp în urmă, în ciuda tuturor măsurilor întreprinse  de către autorităţile locale în ultima perioadă, în special de când s-a relansat pericolul pestei porcine africane, tot sunt oameni “înţelegători” care preferă să eludeze legea. Deşi la intrarea în Târg li se spune, clar, că nu au voie cu porci în incinta târgului, grăsuneii de diverse vârste, rase şi greutăţi guiţă de prin portbagaje, din căruţe sau din remorcile parcate pe o laterală a locaţiei.

Vina, ne spunea primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, este a celor care nu vor să înţeleagă că, unde-i lege, nu-i tocmeală, şi că numai un comerţ legal (din toate punctele de vedere) va aduce un plus de câştig pentru toată lumea. După cum aţi putut constata, în Târgul nostru se vinde aproape orice. Am încercat, în timp, să îi fac pe cei care vin aici să comercializeze diverse produse că nu câştigă nimic dacă fac comerţ după cum îi taie capul. Unii au înţeles acest lucru, cu alţii mai avem de lucru”, ne spunea Marin Voinea.

Primarul Marin Voinea, ca de fiecare dată când am vizitat comuna Călugăreni, s-a arătat şi de data aceasta extrem de nemulţumit de imaginea pe care şi-a  căpătat-o întreaga localitate din cauza atitudinii unor cetăţeni.

Primarul ne mai spunea că în urma acţiunilor repetate desfăşurate în ultima vreme de către diverse instituţii ale statului, acţiuni la care am participat şi noi, reprezentanţii presei, cu scopul prevenirii şi combaterii vânzării produselor alimentare perisabile, se pare totuşi că lucrurile s-au mai îmbunătăţit.  Şi tot din dorinţa ca numărul cazurilor constatate să scadă s-a ajuns  la măsura extremă de interzicere totală a comercializării cărnii şi a produselor din carne în spaţiul destinat acestui Târg.

„Accesul animalelor vii în Târg este strict interzis cât şi sacrificarea şi comercializarea cărnii rezultate din acest proces. Ne folosim de acest prilej pentru a le mulţumi instituţiilor care au participat la acţiuni, precizând că în organigrama Primăriei Călugăreni, la aparatul de specialitate din păcate pentru noi, nu există prins postul de inspector de specialitate, cel ce ar putea lua o serie de măsuri în acest sens”, ne mai spunea primarul Voinea.

Primarul Marin Voinea ne mai spunea că nemulţumirea oamenilor din comună (mulţi dintre ei vânzători, nu însă şi crescători!) de vite, este că aproape săptămânal aici vin şi desfac animale vii şi produse animale societăţi şi particulari din localităţi ale judeţelor limitrofe Giurgiului, negustorie ilicită ce se desfăşoară de cele mai multe ori chiar sub ochii reprezentantului DSVSA şi ai poliţiştilor din comună .

Înainte de a ne despărţi, primarul comunei Călugăreni ne mai spunea că îşi păstrează optimismul şi că speră ca, în scurt timp, demersurile sale pentru a transforma în totalitate comerţul din Târgul din comuna pe care o păstoreşte într-un târg cu adevărat european, vor avea şi rezultatele scontate.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

VREMEA

Giurgiu
cer senin
24.8 ° C
24.8 °
24.8 °
53 %
0.1kmh
0 %
mar
35 °
mie
36 °
joi
39 °
vin
36 °
sâm
38 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!